Fata Morgana Fenomeni Nedir?

Bir serap olarak bilinen ve bilimin henüz gelişmediği zamanlarda korkunç hikayelere sebep olan Fata Morgana fenomeni nedir sorununun cevabı merak ediliyor. Peki Fata Morgana fenomeni nedir? Fata Morgana fenomeni neden olur? Fata Morgana fenomeni ne demek?

08.03.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-09:58) Fata Morgana Fenomeni Nedir?

Fata Morgana Fenomeni vatandaşlar tarafından sıklıkla aratılan ve ne olduğu merak edilen bir doğa olayıdır. Bu doğa olayıyla karşılaşan kişiler, deniz ufkunda görülen nesnelerin havada asılı olduğunu ya da nesnelerin birden fazla olduğunu görmektedir.

Bununla birlikte Fata Morgana fenomeni olarak adlandırılan bu durumun nasıl oluştuğu merak konusudur. Peki Fata Morgana fenomeni nedir? Fata Morgana fenomeni neden olur? Fata Morgana fenomeni ne demek?

FATA MORGANA FENOMENİ NEDİR?

Fata kelimesi İtalyancada 'peri' anlamına gelmektedir. Morgana ise geçmiş zamanlarda denizcileri çıldırtmasıyla bilinen efsanevi bir peri olarak bilinir. Bununla birlikte Morgan, eski Fransızca bir kelime olarak 'deniz çemberi' anlamına gelmektedir. Fata Morgana, Rusçada 'serap' kelimesiyle eş anlamlı olarak kullanılır. Peki Fata Morgana fenomeni nedir? Fata Morgana fenomeni neden olur?

FATA MORGANA FENOMENİ NE DEMEK?

Fata Morgana fenomeni, denizde görülen bir serap olarak ortaya çıkmıştır. Ufukta görülen nesnelerin havada durmasına ya da birden fazla olarak görülmesine yol açan ve nadir olarak görülen bir fenomendir.

Bu durum soğuk hava ve sıcak havanın oluşturduğu katmanlarla ilgilidir. Ancak geçmiş dönemlerde Fata Morgana fenomeni ile karşılaşan gemiciler ve halk, bu durumu doğaüstü olaylarla açıklamışlardır.

FATA MORGANA FENOMENİ NEDEN OLUR?

Fata Morgana fenomeni, hava kütlelerinin dikey olarak dağılmasıyla oluşan bir doğa olayıdır. Farklı yoğunluktaki hava katmanları arasında optik bir yansıma ortaya çıkar. Böylelikle ufuktaki bir nesne, havada asılı olarak ya da birden fazla olarak görülebilmektedir.

Çok az rastlanan bu durum, bilimin gelişmediği ortaçağ zamanlarında hayaletli ve uçan gemiler olarak doğaüstü hikâyelere konu olmuştur. Deniz üzerinde görülen Fata Morgana fenomeni, perili gemiler ve deniz üzerinde uçan nesneler şeklinde ifade edildiği gibi günümüzde bilimle açıklanan bu serap, yine aynı kelimelerle ifade edilmektedir.

Bununla birlikte Fata Morgana fenomeni sıcak havanın, soğuk havadan daha yüksek olmasıyla oluşur. Oluşan bu durumda ışı kırılır ve nesneler ufuk çizgisinin üzerinde görülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal