Fahrettin Koca Açıkladı: 811 Kişiye Hapis Cezası Verildi

Sağlık Bakanı Koca sağlık emekçilerine şiddet uygulayan 811 kişiye hapis cezası verildiğini söyledi. Aralık 2015 ile Eylül 2020 arasını kapsayan tarihlerdeki kişilere ceza verildiğini duyurdu.

22.02.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 22.02.2021-17:12) Fahrettin Koca Açıkladı: 811 Kişiye Hapis Cezası Verildi

Sağlık Bakanı Koca, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorularına cevap verdi.

Fethi Gürer, son 5 yılda hastanelerde sağlık çalışanlarına yönelik meydana gelen şiddet olaylarının artışı ve dolayısıyla ölen ve yaralanan sağlık emekçilerinin sayısı, saldırıların azaltılmasıiçin yapılan çalışmalar, tutuklananların sayısı ve aldıkları cezalar hakkında sorular sordu.

Sorulara yanıtlayan Bakan Koca, 'Aralık 2015- Eylül 2020 tarihleri arasında sağlık kurum ve kuruluşlarında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet nedeni ile yapılan 'Beyaz Kod' başvurularının 18 bin 358'inin soruşturması devam etmekte olup, yargılaması sonuçlanan dosyalarda 3 bin 64 adli para cezası, bin 811 kişiye hapis cezası verilmiştir' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, ayrıca sağlık kuruluşlarında güvenlik tedbirlerinin arttırılmasıyla ilgili, çalışan güvenliği birimlerinin kurulması, hizmet sunumun iyileştirilmesi, fizik yapıların nitelikli hale getirilmesi, 'Beyaz Kod' birimlerinin kurulması, eğitim ve farkındalık oluşturulması gibi birçok önleyici tedbir alındığını belirtti. Bakan Koca, hukuki düzenlemelerle ilgili de, "Yapılan düzenlemelerle, sağlık çalışanına karşı işlenen suçların soruşturma aşamasının etkinliğinin arttırılması, sağlık çalışanlarına karşı suç işlenmesinde caydırıcılık sağlanması, sağlık çalışanı açısından alınan koruyucu tedbirler ile mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanmıştır' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal