Facebook'ta 6.8 Milyon Kullanıcıyı Etkileyen Hata

Facebook, sistem geliştiricilere, kullanıcıların özel fotoğraflarına erişim hakkı veren bir hata buldu.

15.12.2018-09:15 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-09:22) Facebook'ta 6.8 Milyon Kullanıcıyı Etkileyen Hata

Şirket, sistem geliştiricilere, kullanıcıların özel fotoğraflarına erişim hakkı veren bir hata buldu. Sosyal medya ağı Facebook Cuma günü yaptığı duyuruda, izinsiz olarak milyonlarca kullanıcının fotoğraflarına eriştiğini açıkladı. Facebook'taki iç ekip, üçüncü taraflara kullanıcıların profillerine erişim hakkı veren bir hata keşfettiklerini söyledi. 876 geliştirici tarafından oluşturulan 1.500 uygulamanın Eylül ayında 12 günlük bir süre boyunca fotoğraflara erişim sağlamış olabileceğini tahmin ediliyor.

Facebook'un mühendislik direktörü Tomer Bar, böylelikle geliştiricilerin, kullanıcıların özel fotoğraflarına erişebilmelerine ve kullanıcıların yükledikleri ancak profillerine henüz göndermedikleri fotoğraflara erişebildiklerini belirtti. Bar, "Bunun için üzgünüz." dedi.

Olay, şirket zaten veri gizliliği endişeleri için incelemeye alınmışken gerçekleşti. Bu yılın başlarında, bir veri firması olan Cambridge Analytica'nın, Facebook'u kullanıcı hesaplarını on milyonlarca insanın verilerini elde etmek için kullandığı bildirildi. Facebook, hatanın etkileyeceği kişilere bildirimde bulunacağını ve etkilenen kullanıcıların fotoğraflarını silmek için çalıştıklarını ekledi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal