Erotomani Nedir?

Son zamanlarda anlamı en çok merak edilen kelimelerden biri de erotomani oldu. Peki erotomani nedir? Erotomani ne demek? Erotomani hastalığı nedir?

04.03.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-09:53) Erotomani Nedir?

İnternette anlamı en çok araştırılan kelimelerden biri de erotomani oldu. Birçok vatandaş ve internet kullanıcısı ''Erotomani nedir?'', '' Erotomani hastalığı nedir?'' sorusuna cevap arıyor. Peki erotomani nedir? Erotomani ne demek? Erotomani hastalığı nedir?

Bir hastalık olarak bilinen erotomani, halk arasında ''Eros hastalığı'' olarak adlandırılır. Erotomani, karşılıksız ve takıntılı aşk olarak tanımlanmaktadır. erotomani hastalığına sahip bireyler, aşk olarak nitelendirdiği durumu karşılıksız olarak görür ve bu aşkın onda verdiği acıyla mağdur rolüne bürünür.

Bununla birlikte pek çok insan erotomaninin ne olduğunu ve belirtilerinin neler olduğunu merak ediyor. Peki erotomani nedir? Erotomani ne demek? Erotomani belirtileri neler?

EROTOMANİ NEDİR?

Genellikle kadınlarda görülen erotomani hastalığı, 20. yüzyıla kadar karşılıksız aşktan dolayı ortaya çıkan bir hastalık olarak ifade ediliyordu. Ancak daha sonra bu psikolojik rahatsızlık, birinin kendisine aşık olduğuna inanması olarak saptandı.

Clerambault Sendromu olarak da bilenen bu psikolojik rahatsızlık, halk arasından 'Eros hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Peki erotomani belirtileri neler? Erotomani hastalığının tedavisi var mı?

EROTOMANİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?

Erotomani hastalığına sahip kişiler, başka bir kişi tarafından çok fazla sevildiğini ancak farklı nedenlerden dolayı aşığının bu durumu belli edemediğine inanır. Bu hastalığa sahip kişiler, sevdiği kişi tarafından aşırı derecede sevildiğine kendini inandırır.

Aşığının utandığı için itiraf edemediğini ya da farklı sebeplerden ötürü karşılık veremediğini düşünen erotomani hastaları, aşık olduğu kişinin en ufak hareketlerinden dahi imalar çıkartır. Kişiler, aşıklarıyla gizli bir iletişim kurduğunu düşünür. Erotomani hastalığı bipolar kişilik bozukluklardan veya şizofreni gibi zihinsel hastalıklardan kaynaklanmaktadır.

EROTOMANİNİN TEDAVİSİ VAR MI?

Erotomani hastalığı nedir sorusunun ardından en çok merak edilen diğer bir soru ise ''Erotomani hastalığının tedavisi var mı?'' sorusu geliyor. Peki erotomani hasatlığının tedavisi var mı? Erotomani tedavi edilebilir.

Kişinin ilk olarak hastalığını ve tedaviyi kabul etmesi gereklidir. Bununla birlikte tedavi, psikolojik terapiyle başlar. Ancak erotomaninin sebeplerinden biri bipolar bozukluk olabilir. Bundan dolayı farklı tedavi yönetmeleri uygulanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal