Cipralex Nedir, Cipralex Ne İçin Kullanılır?

Cipralex nedir? Cipralex yan etkileri nelerdir? Cipralex ne için kullanılır? En sık kullanılan antidepresanlardan biri olan Cipralex hakkındaki bilgileri derledik.

04.03.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 11.05.2021-12:45) Cipralex Nedir, Cipralex Ne İçin Kullanılır?

Psikiatristler tarafından çeşitli psikolojik belirtiler ve hastalıklar için reçete edilen Cipralex reçetesiz satışı mümkün olmayan, oral yol ile alınan bir tablet ilaçtır. Doktor reçetesi olmadan kullanımı yasak olduğu gibi, doktor önerisinin dışında kullanımı da büyük sorunlara yol açabilmektedir.  

CİPRALEX NEDİR? 

Cipralex içerisinde 10 mg oranında essitalopram bulunmaktadır. Cipraleks kullananlar için tedavi sürecine bağlı olarak üç farklı sayıda paket türü bulunmaktadır. İlkinde 28 adet tablet bulunurken, ikincisinde 56 ve üçüncüsünde 80 adet tablet bulunmaktadır. 

CİPRALEX NE İÇİN KULLANILIR? 

Depresyon tedavisi ve başlangıç seviyesi kaygı bozuklukları için kullanılan Cipralex 28, 56 ve 86 tablet formları mutluluk hormonunu artırmak amacı ile kullanılır. Bu noktada bir tür antidepresan özelliği taşıyan ilaçlar ile daha sağlıklı ve mutlu bir psikoloji amaç edinilir. Lakin her psikolojik ilaçta olduğu gibi bu ilacın da kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. 

CİPRALEX NASIL KULLANILIR? 

Kesinlikle reçeteli olarak kullanılması gereken Cipralex kullanımı konusunda hassas davranmak gereklidir. Doktor önerisi olmadan ve kullanım şekli doğru bir şekilde öğrenilmeden başlamak tedavi sürecini aksatacaktır. Cipralex ilaç kullanımı için aç ya da tok olmak fark etmemektedir. Bu noktada da doktor tarafından bir öneri var ise ona uygun alım yapılmalıdır. 

CİPRALEX YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

Her ilaçta olduğu gibi Cipralex 10 mg yan etkileri olan bir antidepresan türüdür. İçeriğinde bulunan Essitalopram maddesinden kaynaklı bir şekilde sıklıkla karşılaşılan bir takım yan etkiler söz konusudur. Bunlar şu şekildedir: 

-Uyku düzeninde bozulma, 

-Ani kilo alma, 

-İştahsızlık, 

-Dudak ve ağız içerisinde kuruma, 

-İshal, 

-Kabızlık, 

-Terleme ve 

-Kaygılanma. 

Serotonin hormonunu artıran Cipralex, opsesif kompulsif anksiyete bozukluğu ve depresyon hastalarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Olası yan etkileri arasında sıklıkla yaşanan mide bulantısı durumunda herhangi bir şey yapmaya gerek yoktur. İlk alınlarda yaşanabilen bu durum devam ediyor veya sık sık tekrar ediyorsa doktorunuza danışmanız kalp ve sinir sağlığınız için önem teşkil etmektedir. Yaygın anksiyete bozukluğu için kullanılan film tablet şeklindeki ilaç serotonin sendromu için de kullanılmaktadır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal