Ayaklarınız Üşüyorsa Nedeni Anksiyete Olabilir

Sürekli olarak ayaklarınız üşüyor ve ısıtamıyorsanız nedeni yoğun bir şekilde yaşadığınız stres ve anksiyete olabilir. Bunların yanı sıra ayaklarınızın üşüyor olmasının birçok nedeni olabilir. Peki, ayaklar neden üşür? Detaylara haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz…

16.04.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-15:05) Ayaklarınız Üşüyorsa Nedeni Anksiyete Olabilir

Yaz kış fark etmeksizin hissedilen ayak üşümesinin birçok nedeni olabilir. Sizin için ayak üşümesine neden olan rahatsızlıkları bir araya getirdik. İşte detaylar…

HİPOTİROİDİ

Hipotroidi, vücutta yeterli tiroid hormonu üretilmemesi durumudur. Bu durum vücudun metabolizmasını olumsuz etkiler. Metabolizma hem kalp atışı hem de vücut sıcaklığını kontrol ettiği için, düşük tiroid hormonu, dolaşımın azalmasına ve vücut sıcaklığının düşmesine neden olur.

ANEMİ

Kansızlık olarak da bilinen anemi, kırmızı kan hücrelerinin eksik olması durumunda ortaya çıkar. Özellikle şiddetli anemi vakalarında ayakların üşüyor olması yaygın bir durumdur. Aksi halde çok sağlıklı insanlarda bile demir eksikliği anemisi oluşabilir. Diyet değişiklikleri ve takviyeler ile tedavi edilmesi mümkün.

ZAYIF DOLAŞIM

Soğuk ayakların en yaygın nedenlerinden biri de zayıf dolaşımdır. Kötü dolaşım, ayakların devamlı olarak soğuk olmasına sebep olur. Dolaşım sorunları, kalbin hızlı bir şekilde vücuttan kan pompalaması için mücadele ettiği bir kalp rahatsızlığı sonucu da ortaya çıkar. Kötü dolaşım, fiziksel aktivitenin olmadığı yaşam tarzın sonucunda ortaya çıkar. Bütün gün masa başında oturursanız, bu durumu yaşayabilirsiniz. Sigara içmek de dolaşım bozukluğuna neden olur.

YOĞUN STRES VE ANKSİYETE

Yüksek stres ve anksiyete durumunda olmak soğuk ayaklara neden olabilir. Vücudun strese veya sinirliliğe karşı doğal tepkilerinden biri, adrenalini kan dolaşımına pompalamaktır. Stres ve gerginliğin azaltılması, bu durumlarda semptomların azalmasına yardımcı olabilir.

ŞEKER HASTALIĞI

Sıklıkla görülen yüksek kan şekeri seviyeleri, arterlerin daralmasına ve dokularda kan akışının azalmasına sebep olur. Bu durumda ayaklarında soğumasına ve üşümesine yol açar.

SOĞUK AYAKLARIN DAHA AZ GÖRÜLEN NEDENLERİ

- Periferik vasküler hastalık ya da plaklara bağlı arterlerin daralması,

- Kan damarlarının spazm olduğu Raynaud fenomeni,

- Sinirlerde meydana gelen hasar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal