Ermenistan Cumhurbaşkanı Kazakistan'da Törenle Ağırlanıyor!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, çalışma ziyareti için Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i ziyaret etti.

05.06.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-09:40) Ermenistan Cumhurbaşkanı Kazakistan'da Törenle Ağırlanıyor!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Nursultan’da bulunduğu sırada Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede; Kazakistan Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi, Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Bahit Sultanov ve başka yetkililerde hazır halde bulundu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin, iki ülke arasında olan işbirliği için önemli bir adım olduğunu belirten Tokayev,  ''Ermenistan, bizim için dost bir ülkedir. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ve işbirliği, geleneksel temeller üzerinde kurulmuştur'' ifadelerini kullandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı, iki ülke arasında gelişen bu işbirliğinin aynı noktada kalabilmesi adına çeşitli çalışmalar yapıldığını duyuran Kazakistan Cumhurbaşkanı, her iki ülkenin de Avrasya Ekonomik Birliği’ne üye olduğunu, ayrıca KGAÖ, BDT, BM, AGİT ve diğer uluslararası birlikler kapsamında yakın işbirliği yapıldığının altını çizdi. 

Heyetler görüşmesinin yanı sıra Cumhurbaşkanların ikili görüşmesinde de taraflar, Ermenistan–Kazakistan arasındaki ikili ilişkiler ve İkinci Karabağ savaşından sonra bölgede oluşan durum görüşülen konular arasındaydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal