Erdoğan: ‘Kimsenin Türkiye’nin Yerini Almasına İzin Vermeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilerin 3. çeyrekte güçlü yükseliş sinyalleri verdiğini ve yeni dünya düzeninde, hiç kimsenin, Türkiye’nin yerini almasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

22.09.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-10:58) Erdoğan: ‘Kimsenin Türkiye’nin Yerini Almasına İzin Vermeyeceğiz’

Tüm dünya ekonomisini etkisi altına alan pandemi etkisi ve jeostratejik gerilimlerin etkisi altına giren ekonomiye yönelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, olumlu mesajlar geldi.

GOLDMAN VE DEUTCHE’DE TÜRKIYE BEKLENTISINI IYILEŞTIRDI

Türkiye ekonomisinde, 3. Çeyrekte yükseliş için, çok güçlü sinyaller geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, ABD ve Almanya’dan da benzer açıklamalar geldi. ABD’li ünlü finans kurumu Goldman Sachs Türkiye’nin 2020 yılı büyüme rakamlarını iyileştirdi. Daha önce yüzde - 5.1 olan gerileme tahminini, yüzde - 3,5’a iyileştirirken, Deutche Bank ise yüzde -2,5’a iyileştirdi.

VAKA SAYILARI ARTIYOR

Erdoğan, küresel ekonominin pandeminin etkisi altında kaldığını belirterek, Türkiye’nin de içinde olduğu Avrupa’da da vaka sayılarının arttığına işaret etti.

Erdoğan, herkesi pandemi kurallarına uymaya davet ederken, karantinadan kaçan vatandaşların hem suç işlediğini hem de vebal altına girdiğini söyledi.

SANAYİ ÜRETİMİ YÜZDE 4,4 ARTTI

Erdoğan, sanayi üretimindeki yüzde 4,4’lük artışa işaret ederken, açılan otoyol projelerinin taşımacılık kapasitesini yükselterek, refah sağladığını söyledi.

2023 HEDEFLERİMİZDE KARARLIYIZ 

İhracatçıların başarılarına devam ettiğini, tarımsal büyümede Avrupa 2.’si olduğumuzu, turizm ve ticaret kayıplarının bir kısmının telafi edildiğini kaydetti. Türkiye’nin önündeki engellerin birer birer kaldırılarak, 2023 Hedeflerine ulaşma karlılığında olduklarını ifade etti.

‘HİÇ KİMSENİN TÜRKİYE’NİN YERİNİ ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Erdoğan, pandemi sonrasına ilişkin, hiç kimsenin yeni dünya düzeninde, Türkiye’nin yerini almasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal