Enfes Nişastalı Kek Tarifi

Hazırladığınız kekin kokusu ve lezzetinin güzelliği yanında kabarması da mutluluk vericidir. Eğer puf puf kabarmış bir kek istiyorsanız aşağıdaki tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

08.10.2019-09:47 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-09:37)

Soğuk kış günlerinde evinizi enfes bir kek kokusu sarsın istiyorsanız işte bu tarife mutlaka kulak verin. Kabar kabar keki fırından çıkarmanızla o baştan çıkarıcı kokusu da sizi saracak. İşte kabarık nişastali kek tarifi.

NİŞASTALI KEK TARİFİ

Malzemeler; 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı süt, 2 çay bardağı sıvı yağ, 2,5 - 3 su bardağı buğday nişastası, 2 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi.

Yapılış aşaması; Oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları bir kabın içine alın ve üstüne toz şeker ekleyerek iyice çırpın. Yumurtaların çırparken  güzelce köpürmesini sağlayın. Sonrasında süt ve sıvı yağ katıp çırpmayı sürdürün. Kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de katın.

Karışıma nişastayı yavaş yavaş ekleyerek güzelce çırpın. Sıradan keklerden daha sıvı kıvamlı bir kek harcı olsun. Yağladığınız kek kalıbına yaptığınız kek harcını aktarın. 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında ortalama 40-50 dakika sürede pişirip çıkarın ardıdnan oda sıcaklığında bir kaç dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal