Enfes Lor Tatlısı Tarifi

Lor tatlısı nasıl yapılır? Lor peyniri ile nefis bir tatlı yapmak istemez misiniz? Ege bölgesinde sıkça yapılan ve tadıyla damakları şenlendiren muhteşem bir lezzet tarifini sizin için derledik.

07.10.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-09:35)

Lor tatlısını daha önce denemediyseniz en lezzetli tarifi şimdi denemek için tam zamanı. Çay saatlerinde çayın yanına efsane bir lezzet arayanlar için işte tarif.

LOR TATLISI TARİFİ

MALZEMELER: 

8 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı irmik,2 adet yumurta,400 gram lor peyniri(tatlı lor),1 paket kabartma tozu

Reçeli için:

500 gram karadut, 1 su bardağı toz şeker

Şerbeti için:

4 bardak şeker, 4 bardak su

HAZIRLANIŞI: 

4 su bardağı şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayıp oda sıcaklığında bekletin.
Karadutların saplarını çıkarın ve 2 su bardağı şeker ile hafif şekilde ezerek kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozları ve zeytinyağını hep beraber yoğurarak hamur hazırlayın.Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler kopararak isterseniz ellerinizi hafif ıslatıp yuvarlayıp derin bir tepsiye sıralayın.

180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tepsiyi 15. dakikada 180 derece çevirerek her yerinin eşit şekilde pişmesini bekleyinn. Fırından çıkardığınız hamurların ilk sıcaklığı gittiğinde oda sıcaklığında şerbet dökün. En az 3-4 saat şerbeti çekene dek hamurlar ters düz edilebilir. Şerbetini çekip soğuyan tatlılar dut reçeli, kaymak veya dondurma ile ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal