Endonezya'daki Müslümanlar Bu Yıl Covid-19 Nedeniyle Hacca Gitmeyecek

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkesi olan Endonezya, bu sene coronavirüs tedbirleri çerçevesinde hacca gidilmemesine karar verdi.

02.06.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-11:22) Endonezya'daki Müslümanlar Bu Yıl Covid-19 Nedeniyle Hacca Gitmeyecek

Endonezya Din İşleri Bakanı Fahrul Razı’nın açıklamasında, bu sene yapılacak hac ibadetlerini, Suudi Arabistan ve Endonezya’da da olmak üzere dünya genelinde coronavirüs salgınının sürmesi dolayısıyla seneye ertelemeye karar verdiklerini dile getirdi.

Bakan Razı bununla birlikte, Suudi Arabistan’ın da başlıca önlemler ve hizmetler yönünden hac ibadeti için yeterli zamanı olmadığını söyledi.

Bakan Razı, şu an halen devam eden Covid-19 halinde zaten kendilerinin hac ibadetinin olağan yapılması, sınırlı kota ile düzenlenmesi ve iptali olarak 3 ayrı duruma karşı daha önce planlama yaptıklarını ifade etti.

Razı aynı zamanda, bu kararın, özel hac davetiyeleri de olmak üzere bütün Endonezya vatandaşlarını için geçerli olduğunu ve kimseye ayrıcalık tanınmayacağını vurguladı.

Diğer taraftan, Devlet Başkanı Joko Widodo, bölge ve şehirlerde tespit edilen vaka sayısına göre, ibadethane, okul ve iş yerleri için uygulanan sınırlamaların önlemler alınarak aşamalı bir şekilde kaldırılacağını ifade etti.

Ülkede şu ana dek 26 bin 940 kişide görülen virüs, bin 641 can aldı. 7 bin 637 hasta ise sağlığına kavuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal