Endonezya’da Covid-19’dan Can Kaybı Bini Geçti

Endonezya'da son bir günde 16 kişinin daha vefat etmesiyle, coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı bini aştı.

12.05.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-13:12) Endonezya’da Covid-19’dan Can Kaybı Bini Geçti

Endonezya'da son bir günde 16 kişinin daha vefat etmesiyle, coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı bini aştı.

Endonezya Sağlık Bakanlığı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Ahmed Yurianto, basın toplantısında yaptığı konuşmada ülkede son bir günde 16 kişinin daha vefat etmesiyle, coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısının bin 7’e yükseldiğini duyurdu.

Direktör Yurianto, 484 kişide daha virüse rastlanmasıyla, enfekte kişi sayısının 14 bin 749’a çıktığını, 182 kişinin daha sağlığına kavuşmasıyla, iyileşenlerin sayısının ise 3 bin 63’e çıktığını ifade etti.

Diğer taraftan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, bugün düzenlenen kabine toplantısında, yeni tip coronavirüse karşı alınan tedbirlerin hafifletilmesi hususunda dikkat edilmesi ve aceleci olunmaması gerektiğini dile getirdi.

Devlet Başkanı Widodo, virüs nedeniyle herhangi bir sınırlamanın getirilmediği yerlerde de sıkı sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Virüsün 34 eyaletin tümünde tespit edildiği Endonezya’da, vakaların fazla görüldüğü Cava Adası önde gelmek üzere sayıları 20’yi geçen bölgede sosyal sınırlamalar yürürlükte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal