Endonezya'da Denize Düşen Uçağın Kara Kutunun Yeri Bulundu

Endonezya'da kalkıştan beş dakika sonra denize düşen Sriwijaya Havayolları'nın yolcu uçağının kara kutusunun yeri belirlendi. Görevliler uçağın enkazını bulma faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.

10.01.2021-14:01 - (Son Güncelleme: 10.01.2021-14:00)

Endonezya'da cumartesi günü kalkış yaptıktan kısa bir zaman sonra okyanusa düşen ve altmış iki kişinin olduğu Endonezya yolcu uçağının enkazı için faaliyetleri sürüyor. Sabah sularında ilk sinyalin geldiği uçağın kara kutusuna ulaşıldığı bildirildi. Bölgede enkazı çıkarma faaliyetlerinin de sürdüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Endonezya Donanması dalgıç ekibi, bugün uçağın enkazını buldu. Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetleri Komutanı Hadi Tjahjanto, medyaya yaptığı açıklamasında uçağın gövdesine ulaştıklarını ifade etti. Cakarta Polisi vekili Yusri Yunus, Endonezya emniyeti uçağın enkazının yanında, uçakta bulunan insanlara ait olduğunu düşündükleri kalıntılara ulaştıklarını belirtti.

AYRINTILIL İNCELEME

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Koordinatörü Rasman tarafından yapılan açıklamada, kriz merkezine alınan sekiz torbadan üçünün uçak kalıntısı, beşinin de ceset parçaları olduğu bilgisini aktardı.

Ceset parçalarının ayrıntılı bir şekilde inceleme ve kimlik belirlenmesi adına Kramatjati Polis Hastanesine alındığını kaydeden Ramsan, uçak kalıntılarının da Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi (KNKT) görevlilerine verildiğini açıkladı.

DÜŞÜŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL

Diğer taraftan uçağın düşüş nedeniyle ilgili daha resmi açıklama gelmedi. Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, geçen gün gerçekleştirdiği basın toplantısında, kalkıştan hemen hemen beş dakika sonra iletişimin koptuğu ve içinde on iki kişilik mürettebat ile 50 yolcunun olduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta'nın kuzey açıklarında bulunan Laki ile Lancang Adası arasında bulunan noktaya düştüğünü belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal