En iyi 10 korku filmi IMDb

Sinemaseverler farklı kategorilerde yer alan yapımları takip etmeye devam ediyor. Öyle bir kitle var ki korku filmlerini izlemeye bayılıyor. Bu kişilerin bayılacağı en iyi 10 korku filmini sizler için sıraladık. İşte gelmiş geçmiş en iyi 10 korku filmi…

25.05.2022-11:48 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-11:48) En iyi 10 korku filmi IMDb

Sinemalarda yer alan birçok farklı yapım bulunmaktadır. Korku filmi kategorinden yer alan filmlerde oldukça merak edilmektedir. Şimdiye kadar çekilmiş en iyi 10 korku filmini sizler için araştırdık. İşte, en iyi IMDb puanına sahip o filmler…

Rosemary'nin Bebeği

10. Rosemary'nin Bebeği (1968) 8,0

Şeytani bir varlık tarafından rüyasında tecavüze uğrayan kadın gerçekten hamile kalmasıyla bu durumu saklamaya başlar. Olayın gizemi artarken neler olacağı da merakla beklenmektedir.

Ira Levin'in kült romanından uyarlanan film korku, gerilim kategorinde yer almaktadır. Oldukça başarılı yapımlardan olan filmin IMDB puanı da yüksektir.

The Blue Elephant

9. The Blue Elephant (2014) 8,0

Bir psikiyatristin ağır suçlu olan kişilerin terapisti olan Dr. Yehia, bir gün yakın arkadaşı Sherif'i ile karşılaşır. Cinayetle suçlanan arkadaşının, akıl ve ruh sağlığı ile ilgilenen adamın başına neler gelecek hep birlikte göreceğiz.

Şeytan Ruhlu İnsanlar

8. Şeytan Ruhlu İnsanlar (1955) 8,1

IMDb puanı oldukça yüksek olan bu film iki kadının kusursuz bir cinayete planı yapması üzerine kurulmuştur.

Şeytan (1973)

7. Şeytan (1973) 8,1

Yeni filmi için çekimlerini gerçekleştiren aktris Chris MacNeil, 12 yaşındaki kızının tuhaf hareketler sergilediğini fark eder. Kızını doktora götüren aktriste, beyninde geçici bir hasar olabileceği söylenmiştir. Ancak bu daha önce hiç görülmemiş bir vakadır.

The Thing

6. The Thing (1982) 8,2

John Campbell'ın öyküsünden uyarlama olan filmde gizemli olaylara tanık olacaksınız. Kuzey kutbunda bir kurdun peşinden giden Norveçli bilim insanları üsse gelmişlerdir ancak buradaki akıl almaz ölümleri herkesi şaşırtacaktır.

Demon Slayer: Mugen Treni

5. Demon Slayer: Mugen Treni (2020) 8,2 

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, isimleri ile geçen film ailesini öldürdükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatmaktadır.

Tumbbad

4. Tumbbad (2018) 8,2

Mitolojik bir hikayeye sahip olan Tumbbad, 1920'li yıllarda geçmektedir. Film tapınak kraliçesi "Hastar"'ın ilk çocuğu için inşa ettirdiği tapınaktan sonra üç neslinde lanetlenmesini anlatmaktadır.

Cinnet

3. Cinnet (1980) 8,4

Kış sezonu için kapalı olan bir otelin bakımı yapmak için ailesi birlikte otele gelen aile, burada gerçekleşen metafizik olaylarıyla karşı karşıya kalır.

Sapık

2. Sapık (1960) 8,5

Yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olan bu film, zengin bir adamın başına gelen akıl almaz olayları konu edinmektedir.

Yaratık

1. Yaratık (1979) 8,5

Hiç bilmedikleri bir gezegene inmek zorunda kalan bir mürettebatın yaşam mücadelesini ekranlara taşımaktadır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal