Yumuşak Eller İçin Maske Tarifi

Bakımsız eller hem görsel açıdan hem de ruhsal açıdan bizi olumsuz etkiler. Ellerimize baktığımızda bakımlı bir manzara ile karşılaşmak iyi hissettirir. Peki yumuşak eller için maske tarifi nedir? Yumuşak eller için maske nasıl yapılır?

14.04.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 05.08.2021-15:51)

Ellerimiz gün içerisinde çok sayıda farklı yüzeyle temas eder. Özellikle pandemi döneminde kullandığımız alkollü temizlik ürünleri ve dezenfektanlar ellerimizi normalden fazla etkiliyor. Biz de sizler için ellerinizi pamuk gibi yapacak maske tarifi hazırladık. Yumuşak eller için maske tarifi nedir? Yumuşak eller için maske nasıl yapılır?

İŞTE ELLERİNİZİ YUMUŞATACAK MASKE TARİFİ

Evde uygulayacağınız basit maske tarifleri ile elleriniz hem daha canlı bir görünüme kavuşacak hem de yumuşacık olacak. İşte yapmanız gerekenler.

GLİSERİN VE GÜL SUYU

Malzemeler

-1 çay kaşığı limon suyu

-1 yemek kaşığı gliserin

-4-5 damla gül suyu

Uygulanışı

Limon suyu, gliserin ve gül suyunu bir kap içinde karıştırın. Bu karışımı ellerinizin her noktasına sürün ve yıkamadan önce 15 dakika bekleyin. İpeksi yumuşaklıkta ellere kavuşuncaya kadar bu maskeyi günde iki kere uygulayabilirsiniz.


ŞEKER VE ZEYTİNYAĞI

Malzemeler:

-1 yemek kaşığı zeytin yağı

-1 yemek kaşığı şeker

Uygulanışı

Şekeri bir avucunuza alarak diğer elinizle yavaş yavaş zeytin yağını damlatın. Daha sonra diğer elinizle avuç içlerinizi birleştirin ve yavaşça ovalamaya başlayın. Daha sonra tüm elinizi sıvı sabunla el yıkarmış gibi bu scrub ile ovalamaya 1 dakika boyunca devam edin. Oval çizgilerle parmaklarınıza ve ellerinizin üst kısmına masaj yapabilirsiniz. İşlemi bitirdikten sonra ellerinizi serbest bırakın ve 1 dakika bekleyin. Sonra ılık suyla ellerinizi yıkayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın. Elleriniz o kadar yumuşayacak ki dokunmadan duramayacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal