Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 120 Şirket Başvurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde etkinlik göstermek için hemen hemen 120 şirketin müracaat ettiğini bildirerek, "Burası, Türkiye'nin havacılık ve uzay anlamında, kalbinin atacağı bir nokta olacak." ifadelerini kullandı.

04.02.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-15:15) Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 120 Şirket Başvurdu

Başkan Demir, HAB'da tetkik yaparak, yapı kurması devam eden kurumları ziyaret etti.

Bahsi geçen bölgede çalışmalara sürat verdiklerine vurgu yapan Demir, HAB'ın 7,2 milyon metrekarelik alana dağılmasını tasarladıklarını belirtti.

Demir, HAB'a hemen hemen 120 şirketin müracat ettiğini göstererek, "Firmalarımız birer ikişer faaliyete başladı, bazıları tesislerini kurdu. Nihai noktaya ulaştığımızda 20 binin üzerinde istihdam planlıyoruz. Havacılık ve uzay alanında bir ihtisas organize sanayi bölgesi olmasının yanı sıra burada bir ekosistem oluşacak. Burası, Türkiye'nin havacılık ve uzay anlamında, kalbinin atacağı bir nokta olacak." yorumunu yaptı.

HAB'ın içinde bir teknoparkın da mevcut olduğunun altını çizen Demir, modern üretim yöntemlerinin takdim edileceği bölgenin, bilimin ve teknolojinin merkezi olacağını belirtti.

Demir, HAB'ın alt yapısını 2022'nin bitimine doğru sonlandırmayı tasarladıklarının altını çizerek, bölgede etkinlik gösteren bir firmanın ihracat için harekete geçtiğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal