TSK'nın Flaş Denizaltı Projesinde Son Durum

Yeni tip denizaltı projesi kapsamında sıra Muratreis isimli denizaltının yapımına geldi.

02.03.2018-10:00 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-10:59) TSK'nın Flaş Denizaltı Projesinde Son Durum

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında yapımına başlanacak üçüncü denizaltı Muratreis'in ilk aşamasına pazar günü başlanılacak. Projenin ilk gemisi Pirireis'in bütün çelik blokları yapıldı, ilk 2 bloğunun donatım yapımı sürüyor. İkinci gemi Hızırreis'in tüm blokları bitirilirken, küçük kaynaklı parça yapımları devam ediyor. Daha uzun yolculuklarda su altı vazifeleri icra edebilecek denizaltıların 2021'den sonra kullanılmaya başlanmasına niyetleniyor.
Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde üçüncü denizaltı Muratreis'in ilk aşamasıyla yeni bir etaba geçilecek.

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında "Reis" klası denizaltılardan Muratreis'in ilk adım açılışı Gölcük Tersanesi Komutanlığında pazar günü başlanacak. Açılışa, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de iştirak etmesi bekleniyor.

Deniz ticaretinin, deniz ulaştırma yollarının, enerji aktarım hatlarının, deniz platformundaki canlı/cansız kaynakların, ciddi altyapının, küresel ekonominin mekanizmasıyla ülkelerin ekonomik ve emniyet çıkarları bakımından artan önemi, denizleri gönenç ve güvenliğin ayrılmaz öğesi haline getirdi. Tüm bu gelişmeler nedeniyle günümüzde izlemsel rekabetin en önemli unsurlarından birini, açık denizler oluşturuyor.

Türk Deniz Kuvvetlerinin deniz sahalarına erişim ve kontrol savaşının sürdürülmesini sağlayan öğelerin bel kemiğini meydana getiren denizaltı filosunda 12 denizaltı yer alıyor.

Hazırdaki denizaltılar havadan bağımsız kışkırtma sistemlerine sahip bulundurmadıklarından uzun süre su altında bulunamıyor.

Yeni Tip Denizaltı Projesi ile havadan bağımsız kışkırtma sistemli su altı durumda ve saklılık içinde uzun süre harekat icra edebilme yeteneği, yüksek hızlı gelişmiş torpidoları, yüzey hedeflerine (kara dahil) atılabilen güdümlü mermi yeteneği olan denizaltıların hazırlığı gerçekleştirilecek. Uzun zamanda da deniz kontrolü, kuvvet koruma ve güç aktarımı platformlarının sayısı yükseltilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal