SGK Çalışma Saatleri

Türkiye'de bulunan birçok vatandaşın prim, emeklilik, sigorta işlemleri, yapılandırma gibi işlemleri yapabildikleri yer Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. SGK kısaltması ile bilinen kurum, Türkiye'deki vatandaşlara sigorta işlemleri konusunda hizmet veriyor.

25.03.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:41) SGK Çalışma Saatleri

SGK'nın çalışma saatlerini merak eden birçok insan bulunduğu için, 2020 yılı çalışma saatlerini sizler için derledik.

SGK'nın İşlem Politikaları

SSK, Emekli Sandığı ve BağKur'un tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında yer almasından sonra, Türkiye'deki vatandaşların sağlık ve güvenlik politikalarına dair yardım alabildikleri kurum SGK olmuştur. Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimi altında işlemler yürütmektedir.

SGK ile vatandaşların yapabilecekleri birçok işlem bulunuyor. Prim, sigorta, emeklilik, yapılandırma gibi işlemler bu seçeneklerin kapsamındadır. Türkiye'deki vatandaşlara güvenlik politikaları sunmakta olan bu kurum, gerçek ve tüzel kişilerin hizmetindedir. Sosyal güvenlik konularında yükümlülükler ve haklara dair detaylı işlemler yapabildiğiniz kurum binalarına sahiptir ve her ilde bu binalara yer veriliyor. SGK'nın bulunduğunuz ildeki binasına giderek işlemlerinizi yapabilme imkanına erişebiliyorsunuz.

SGK'da Çalışma Saatleri

SGK'nın ve bu kurumda çalışan personelin sabah 08.00-12.00 saatleri arasında çalıştığı, öğleden sonra ise 13.00-17.00 saatlerinde işlem gerçekleştirdiği görülüyor. Kurumun 1 saatlik öğlen molası bulunuyor ve bu sırada vatandaşların işlem gerçekleştirebilmesi söz konusu olmuyor. İşlemler saat 12.00'da öğle molasıyla son buluyor ve 13.00'da kaldığı yerden devam ediyor. İkamet ettiğiniz ilde veya ilçede bulunan SGK binalarında hizmet alabileceğiniz standart çalışma saatleri belirtildiği şekildedir.

SGK'nın İnternet İşlemleri

SGK, kurum binasına gitmeden internet üzerinden de size belli hizmetler sağlayabiliyor. Ancak belli işlemlerin mutlaka kurum binalarında ve kurum personelleri tarafından yapılması gerekiyor. İnternet üzerinde SGK'nın kurumsal sitesini ziyaret ederek çalışan, iş veren, emekli bireylere göre kategorilendirilen farklı işlemleri yapabilirsiniz.

SGK'nın kurumsal internet sayfasında evrak kaydı ve takibi, dokuman yönetimi, emeklilik hakkınıza kalan süreyi hesaplama, emekli sicil numarası başvurusu, muayene katılım payı, reçete ve ilaçların kullanım süreleri gibi işlemleri yapabilmektesiniz. Sistemin sağladığı işlemleri kullanabilmeniz için e-Devlet şifrenizin bulunması gerekiyor. e-Devlet şifresini PTT'lerden belli bir ücret karşılığında alabilmeniz mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal