Merkez Bankası'ndan Dolar ve Enflasyon Raporu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu sunuldu. TCMB raporunda "Çekirdek göstergelerin ana eğilimindeki yüksek düzeyler korunmuştur."

06.11.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-11:26) Merkez Bankası'ndan Dolar ve Enflasyon Raporu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu sunuldu. TCMB raporunda "Çekirdek göstergelerin ana eğilimindeki yüksek düzeyler korunmuştur." açıklaması yapıldı. Merkez Bankası'nın Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı. Raporda, "Çekirdek göstergelerin ana eğilimindeki yüksek düzeyler sabit korunmuştur." dendi. TCMB: Enerji fiyatlarındaki artışta elektrik ve doğalgaz öne çıkarken, gıda sektöründe genel olarak taze meyve ve sebze haricindeki ürünlerde enflasyon yukarı yönlü bir durum izlemiştir."

Ekim ayında yıllık enflasyonun ana mal grubu haricindeki alt kalemlerde yükseliş sergilediği belirtilen raporda, enerji fiyatlarındaki yükselişte elektrik ve doğalgaz önde geldiği, gıda sektöründe ise taze meyve ve sebze haricindeki ürünlerde enflasyonun yukarı doğru bir seyir izlediği açıklandı.

TCMB raporunun özetinde, "Temel mal grubu enflasyonundaki duraksamada otomobillerdeki ÖTV değer düzenlemesinin yanı sıra mobilya ücretlerindeki düşüş sonucu dayanıklı tüketim malları etkili olmuştur." ifadesi kullanıldı. Beyaz eşya ve diğer temel mallarda, döviz kurunun gecikmeli etkilerinin güçlü bir şekilde devam ettiği belirtilen Ekim ayı enflasyon raporunda, "Bu görünüm altında çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu yükselmiş, ana eğilimindeki yüksek seviyeler korunmuştur." açıklaması yapıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal