İŞKUR Üniversite Öğrencileri İçin Yaz İşi Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte SÇP Başvuru Şartları

İŞKUR’un “hem sosyalleş hem de para kazan” sloganıyla öğrencileri iş hayatına kazandırma projesinin başvuru süreci başladı. Öğrenciler başvuru süreci hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki İŞKUR üniversite öğrencileri için yaz işi başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

26.06.2019-09:31 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-09:31)

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlamak için başlatılan Sosyal Çalışma Programlarına (SÇP) başvurular bugün itibariyle başladı. SÇP’ye açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabilir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

ÖĞRENCİLERİN CEP HARÇLIĞI NE KADAR OLACAK ?

Sosyal Çalışma Programları ile üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplinini öğretmek için seferberlik ilan edecek. Sosyal Çalışma Programları için bugün başlayan başvurular, 28 Haziran’da tamamlanacak. Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67 lira 36 kuruş cep harçlığı alacak. Bunun yanı sıra program kapsamında çalışanların çalıştıkları zaman kadar emekliliklerine katkıda bulunacak sigortaları da sağlanacak.

ÖĞRENCİLER NE KADAR SÜREYLE ÇALIŞABİLECEK?

Sosyal Çalışma Programlarına (SÇP) temmuz, ağustos ve eylülde, 3 ay süreyle gerçekleştirilecek. Program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün olarak belirlendi. SÇP ile öğrencilerin toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinecek.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl amaçlarının üniversite öğrencisi gençleri iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan takım içinde çalışma, iş birliği yapabilme yetisine sahip olma, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

       

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal