Bakan Müjdeyi Vermişti! Faturalardaki İndirim Oranı Belli Oldu

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in elektrik ve doğal gaza indirim olabilir açıklamasından sonra vatandaş dikkatini yapılacak indirim oranına verdi. Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, indirim en az yüzde 10 olacağını duyurdu.

10.11.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-12:24) Bakan Müjdeyi Vermişti! Faturalardaki İndirim Oranı Belli Oldu

Türkiye ile ABD arasında meydana gelen gerilimle tarihi zirveyi gören dolar kuru, son zamanlarda yapılan hamlelerle daha sabit bir duruma girdi. Kurun aşağı doğru düşmesi, dolar değer kazanırken gerçekleşen zamların geri alınıp alınmayacağı sorusunu da beraberinde getirdi. Bu sorunun en çok sorulduğu alanlardan biri de hiç şüphesiz enerji. Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in 'Yeni yıla kadar zam yok. 1 Ocak'tan itibaren de indirim gelebilir' açıklaması sektörü tekrar hareketlendirdi.

Enerji üretici fiyat artışının ithalat maliyetleri ile de izahı mümkün olmadığına dikkat çeken Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 'Zira uluslararası piyasalarda fiyatlar düşme eğilimine girmiş vaziyette. Bu şartlar altında, Türk Lirası'nın değer kazanmaya başladığı bir zamanda olumlu döngüyü hareketlendirmek üzere bugün benzinde olduğu gibi elektrik ve doğal gazda da fiyatların düşmesi lazım. Dolar, Türk Lirası karşısında Ağustos ayında yüzde 33 değer kazandı. Eylül'de yüzde 9,5 ve Ekim'de yüzde 7,8 değer kaybetti. Dolayısıyla Ağustos-Ekim arası Türk lirasının değer kaybı yüzde 11'le sınırlı kaldı. Son üç aylık bu veriler ışığında, en az yüzde 10'luk bir indirim beklentisi ortaya çıkıyor.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal