CHP'den İşsizlik Maaşı ile İlgili Teklif: 120 Gün Şartı Kaldırılsın

İşsizlik maaşı bekleyenlere sevindirici haber. CHP'nin sunduğu teklife göre işsizlik maaşı almak için gerekli olan iş akdinin feshinden önceki 120 gün eksiksiz prim ödeme şartının kaldırılması talep edildi. Bu gerçekleşirse on binlerce kişiye maaş yolu açılacak.

10.11.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-10:42) CHP'den İşsizlik Maaşı ile İlgili Teklif: 120 Gün Şartı Kaldırılsın

CHP, işsizlik maaşı alabilmek için lazım olan "devamsızlık" şartının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na teklif sundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İşsizlik Sigortası'nın temel hedefinin işini yitiren sigortalı vatandaşa iş bulana dek gelir tesis etmek olduğunu ancak kanunda İşsizlik Sigortası Fonundan faydalanmanın çok ağır koşullara bağlandığını söyledi.

'KESİNTİSİZ ŞARTI KALDIRILSIN'

Biçer Karaca, hizmet sözleşmesinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme koşulunda, kesintisiz olması koşulunun kaldırılmasını istedi. Biçer Karaca, kesintisiz prim ödeme şartına takılan ve işsizlik sigortası fonundan faydalanamayan yaklaşık 12 bin 500 kişinin problemine çözüm olması için yasa teklifini verdiğini söyledi.

PRİM KOŞULLARINDA DÜZENLEME

Biçer Karaca'nın sunduğu kanun teklifi aynı zamanda prim şartına yönelik yeni düzenlemeler içeriyor. Teklifte, işsizlik maaşı bağlanabilmesi için son 3 senede 600 gün prim ödeme şartının 360 güne indirillmesi öngörüldü.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal