3 Milyon Borçluya Ek Süre Tanındı

Ödemelerini zamanında yapmadıkları nedeniyle yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği haklardan yararlanamayan borçlulara bir fırsat tanındı.

05.01.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-12:22) 3 Milyon Borçluya Ek Süre Tanındı

Ödemelerini zamanında yapmadıkları nedeniyle yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği haklardan yararlanamayan borçlulara bir fırsat tanındı. Bu kişilerin ödemelerini Şubat ayı bitimine kadar yaparak kanundan yararlanabilmelerine fırsat sağlayan yeni düzenleme Resmi Gazete'de duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya girdi.

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un ilgili maddelerinin yürürlüğe girmesine dair usul ve esaslar düzenlendi.

 

SON ÖDEME 28 ŞUBAT’A KADAR

Buna doğrultuda, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve ilgili maddesi çerçevesinde yapılandırma başvurusu yapmasına rağmen 28 Aralık 2018 itibarıyla ödenmesi gereken tutarları zamanında ödemeyen borçlular, bu tutarları geç ödeme zammı eklenerek 28 Şubat 2019 tarihine dek ödemeleri durumunda yapılandırmadan yararlanabilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal