Eğitim Programı Başladı! Katma değeri yüksek ürünler yetiştirilecek

Düzce Belediyesi öncülüğünde Bitki Yetiştiriciliği eğitim programı başladı. Proje sayesinde katma değeri yüksek olan ürünler üretilerek dezavantajlı kişilerin istihdam edilmesi sağlanacak..

07.06.2021-16:53 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-16:53) Eğitim Programı Başladı! Katma değeri yüksek ürünler yetiştirilecek

Düzce’de dezavantajlı olan kişilere ilişkin gerçekleştirilen Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği için eğitim programı meydana geldi. Dezavantajlı gruplar içinde bulunan 15 kadın ve 15 aileye kalıcı istihdam oluşturulması gerekçesiyle yürütülen projenin eğitim programı Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin açılış konuşması ile başladı. 

DÜZCE’NİN ADINI DUYURACAĞIZ 

Başkan Yardımcısı Gösterişli, Düzce’nin adından söz ettireceğini belirterek ‘Özellikle dezavantajlı hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, onları istihdama katmak için böyle bir projeyi paydaşlarımız ile başlattık. Nitelikli ve katma değeri yüksek bitkileri yetiştirerek ilimizin de adını duyuracağız’ şeklinde konuştu. 

TEORİK EĞİTİM VERİLİYOR 

Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin yaptığı açılış konuşması sonrası Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakır, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği hakkında gelen katılımcılara teorik bilgiler sunarak katılımcıların aklında kalan sorunlara yanıt verdi. 60 dönümlük arazi üzerinde Düzce Üniversitesi’nin teknik desteği ile tıbbi adaçayı, melisa, nane, tıbbi kekik, safran, salep ve biberiye bitkileri Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında yetiştirilecek. Gerçekleşecek olan projenin maliyeti ise 1 Milyon 300 bin lira. Bunun tahmini 1 Milyon lirasının SOGEP’den hibe olarak alındığı Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesinde; Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile ve  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve TSO’nun işbirliğinde hazırlanan ve Formlife ile Beltur A.Ş.’nin iştirakçi olarak bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal