Eğitim - Öğretim Yardımı Nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, öğrencilere büyük yardımlar yapıyor. Peki, Eğitim - Öğretim yardımı kimleri kapsıyor?

21.10.2021-16:47 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-17:52) Eğitim - Öğretim Yardımı Nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı duyuruda 20 bine yakın öğrenciye maddi yardım ve destek yapılacağını yazdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen burs imkanlarından pek çok öğrenci yararlanabilecek. Peki, yardımlar kimleri kapsıyor?

BAŞVURU KİMLERİ KAPSIYOR? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen açıklamalara göre 19 bin 501 öğrenci yardımlardan yararlanacak. Yardımlar şehit çocukları, harp ve malulleriyle birlikte çocukların eğitim yardımlarını da kapsıyor. Yardımdan ilkokul, ortaöğretim ve yükseköğretimde okuyanlar başvurabilecek. Bakan Bilgin, "Aziz hatıraları milletimizin sinesinde yer alan şehitlerimizin çocuklarının ve harp/vazife malullerimizin hem kendileri hem de çocukları için 2021-2022 eğitim-öğretim yardımı ödemelerini 22 Ekim'de gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, ilköğretim için 2 bin 697 lira, ortaöğretim için 4 bin 45 lira, yükseköğretim için 5 bin 394 lira olmak üzere toplam 19 bin 501 öğrencimize 73,6 milyon lira eğitim-öğretim yardımı yapacağız. Sevgili öğrencilerimize derslerinde başarılar dilerim. Allah zihin açıklığı versin." Açıklamalarında bulundu.

YARDIMLAR NE KADAR?

Başvuruların kapsadığı kişilere 22 Ekim tarihinde yardımların ödeneceği açıklandı. Yardımlar ilköğretim için 2,697 TL, ortaöğretim için 4,045 TL, yükseköğretim için 5,394 TL olacak. 


EĞİTİM – ÖĞRETİM YARDIMI NEDİR?

Eğitim ve öğretim yardımı öğrenimi devam eden burslar için şartlar şunlardır: 

- Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

- 2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,

- 2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

- Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),

- Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hâle gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödenmektedir.

SSK Eğitim – Öğretim yardımı SSK’nın kendi sitesinden öğrenilebilir. Yardımların toplam 73,6 milyon TL olacak. Eğitim Öğretim ödemeleri Cuma günü hesaplara yatacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal