Dünyanın İlk Lazer Silahlı Drone Eren Tanıtıldı! 3 Bin Metreden Hedefi 12'den Vuruyor

Dünyanın ilk lazer silahlı dronu 'Eren' Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hizmetine girmek için gün sayıyor.

21.10.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-18:15) Dünyanın İlk Lazer Silahlı Drone Eren Tanıtıldı! 3 Bin Metreden Hedefi 12'den Vuruyor

Türkiye, yerli ve milli üretim kapsamında yürüttüğü savunma sanayii alanındaki projelerde hızlı bir şekilde ilerliyor. Kendi savunma sistemini ve silahlarını üretmeye başlayan Türkiye, savunma sanayisi alanında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma hedefine hızla yaklaşıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek projelerin, savunma sanayide dışa bağımlılığın tamamen ortadan kaldırılması amaçlanırken; kara, deniz ve hava kuvvetlerinin gücüne de güç katacak. Bu süreçteki kritik ve müthiş projelerden birisi de Eren isimli lazer silahlı drone. Dünyanın ilk lazer silahlı dronu 'Eren' Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hizmetine girmek için gün sayıyor. Emniyet'in 3 bin metreden gözü olacak olan Eren hedefleri 12'den vuruyor. Test atışlarını başarıyla geçti ve 2 yıl içinde envantere girecek. İlk lazer silahı drone 'Eren' hangi özelliklere sahip? Ankara'dan detayları A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu'nun konuğu olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Cenk Katırcıoğlu aktardı. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Cenk Katırcıoğlu'nun açıklamaları; bilindiği üzere ASELSAN ve diğer firmalarımızın çalışmalarıyla yerden müdahaleyi milli hale getirmiştik.

DÜNYANIN İLK LAZER DRONE'U EREN

Kendi savunma ve hücum silahlarını üretmeye başlayan Türkiye, yeni projeler yapmaya devam ediyor. Savunma sanayii alanında birçok yeni üretime imza atan Türkiye’de yeni hedef 2023 yılında lazer silahlı drone Eren’i envantere eklemek. Dünyada bizim kadar operasyon bölgelerinde aktif görev yapan başka bir uzman kadro bulunmuyor. Buradaki ihtiyaçlarımız doğrultusunda da işimizi daha güvenli hale getirmek için yeni arayışlar içerisine girdik. Sahadaki ve merkezdeki uzmanların ortak çalışması ile henüz üretim aşamasında olan Eren isim bomba imha dronenu yaptık. İsmini İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ilettiğimizde ayrı bir önem atfetti. Şu anda hali hazırda olan teknolojilerin lazere entegrasyonu ile dronu birleştirip bombalara müdahale amaçlı kullanacağız. Özellikler operasyon bölgelerinde etrafı kalın metallerle çevrili mühimmatlarla karşılaşıyoruz. Bunlara müdahale çok riskli. Bizim bunlara müdahaleyi uzaktan ve kesin olarak yapmamız gerekiyor. Lazerle etrafındaki metali delmek ve içindeki ana patlayıcı maddeyi yakmak mümkün oldu. Bu sayede hem uzmanlarımız hem de vatandaşlarımız asla risk altında kalmıyor. Eren'in 12 km menzile sahip olması planlanıyor. 2 km atış kabiliyeti kazandırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal