Dünya Türkiye'yi konuşuyor! Yabancı basında önemli Türkiye analizi: Barışın umudu Türkiye!

İngiliz gazetesi The Guardian, Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir analizde bulundu. Gazete, haberinde Türkiye'nin barış görüşmesine ev sahipliği yapacak ölçüde hem Ukrayna'nın hem de Rusya'nın saygısını gördüğünü ifade etti.

01.04.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-12:10) Dünya Türkiye'yi konuşuyor! Yabancı basında önemli Türkiye analizi: Barışın umudu Türkiye!

Dünya basını Türkiye'yi konuşuyor. Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında barışın inşa edilmesi için verdiği çabalar, dünya gündeminin de üst sıralarında yer alıyor. İngiliz The Guardian gazetesi, İstanbul'da gerçekleştirilen son barış görüşmelerine ilişkin dikkat çeken bir analiz haber yayımladı.

Türkiye, Kiev ve Moskova'yı barış için bir araya getirdi

İngiliz The Guardian Gazetesi, yayınlanan haberinde Türkiye'nin barış görüşmesine ev sahipliği yapabilecek seviyede hem Ukrayna'nın hem de Rusya'nın saygısını taşıdığını ifade etti. Analiz haberde, Türkiye'nin birçok ülkeyi geride bırakarak Rusya ve Ukrayna arasında ara buluculuk konusunda baş rolü üstlendiği belirtildi. Türk diplomasisinin prestijinin arttığı ve somut sonuçlar alınabileceği vurgulandı.

The Guardian Gazetesi

Türkiye'nin garantörlüğü

İngiliz The Guardian Gazetesi, yayınlanan analiz haberinde Ukrayna'nın, içlerinde Türkiye'nin de yer aldığı bazı ülkeleri garantör ülke olarak kabul etme talebi ele alındı. Yazıda, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Doha'da yaptığı: "Türkiye'nin kendi bakış açısı var, bu savaşa nelerin sürüklediği dikkatle incelenmeli" sözleri vurgulandı.

Haberde, Rusya ile herkesin köprüleri yakmaması, Türkiye'nin görüşmelere devam etmesi gerektiğine dair sözleri hatırlatıldı. Türkiye'nin hedeflediği Putin-Zelenskiy görüşmesinin gerçekleşmesi halinde bunun önemli bir adım olacağının altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal