Hollanda basınından övgü dolu ifadeler: Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir!

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad'da yayımlanan makalede Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki arabulucu rolünden övgüyle bahsedildi. Makalede, "Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadeleri kullanıldı.

31.03.2022-11:10 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-14:38)

Rusya ve Ukrayna arasında 5 haftadır süren savaşın sonlandırılması amacıyla Türkiye'nin verdiği mücadele ilk günden beri sürüyor. Sık sık ülke liderleri ile görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan barışın tesisi için arabulucu olabileceklerini her fırsatta dile getirdi.

Türkiye'nin arabuluculuğu dünya gündeminde

Bu desteğin sonucunda iki ülke heyetleri önceki gün İstanbul'da barış müzakereleri için bir araya geldi. Toplantının ardından hem Rusya hem de Ukrayna tarafından olumlu mesajlar gelirken, Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü arabuluculuk faaliyetleri dünya basınından büyük yankı uyandırdı.

İstanbul

Erdoğan'a övgü

Rusya ve Ukrayna barışı için İstanbul'da gerçekleştirilen tarihi zirve Hollanda basınında gündeme geldi. Yüksek tirajlı gazetelerden Algemeen Dagblad tarihi zirveye geniş bir yer ayırdı. Gazetenin baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen, kaleme aldığı makalesinde Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Erdoğan'ın gösterdiği yoğun diplomasi trafiğine vurgu yaptı. Makalede, Başkan Erdoğan'ın girişimlerinden övgü dolu sözler ile bahsedildi.

Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir

Hollandalı gazeteci, makalesinde: "Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal