Türklerin Cumhurbaşkanı Erdoğan Sevgisi Batı'yı Şoke Etti

Batılı devletlerin tüm algı operasyonları Türkleri durduramadı. Almanya, Avusturya, Danimarka ve Fransa’dan binlerce Türk, Bosna Hersek’e akın etti. Sınırları aşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisi Batı basınını şoke etti.

22.05.2018-09:46 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-11:35)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya yaptığı ziyaret, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Ülkelerinde milyonlarca Türk vatandaşının yaşamasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türklerle buluşmasını önlemeye çalışan Batılı ülkeler, Bosna Hersek'teki tarihi buluşma ile yine şaşkına döndü. Avrupa ve dünya basını başta Balkanlar olmak üzere Avrupa genelinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı gösterilen sevgi gösterileri karşısında şaşırdı.

Haberlerde Avusturya, Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda ve daha birçok ülkeden Türk'ün Bosna Hersek’e akın etmesi tüm dünyayı şaşkına döndürdü. Hersek basını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın UETD 6. Olağan Genel Kurulu'nda Zetra Olimpik Spor Salonu'nu dolduran Avrupalı Türklere yaptığı konuşmayı manşetten duyurdu.

BATI'YA KARŞI DURUŞ

Bosna Hersek’in en köklü gazetelerinden Oslobodjenje, tamamen Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla donatılan etkinlik alanında 20 bine yakın Avrupalı Türk ve ülkenin farklı kentlerinden Bosnalılar olduğunu yazdı.

Öte yandan Vecernji List gazetesinde ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı'ya karşı durmaya hazır olduğunun mesajını verdi" başlıklı köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saraybosna'da Avrupalı Türklerle bir araya gelerek, "hiç konuşmasa dahi Avrupa'nın hemen ön bahçesinde kendisine her zaman kapının açık olduğunun mesajını verdiğini" öne çıkardı.

TÜRKLER AKIN ETTİ

Dünya medyası da Avrupalı Türklerin sözlerine yer verdi. ABD menşeili Washington Post gazetesi Avusturya'dan Bosna Hersek’e giden Cumali Tepe'nin "Avrupa istediğini yapsın, kimse bizim Reis ile buluşmamızı engelleyemez. Türkiye Erdoğan'ın arkasında" ifadelerine yer verdi.

İngiltere’nin köklü bir gazetesi olan Financial Times ise "Erdoğan'ın Bosna'daki mitingi için Türk diyasporasının binlerce üyesi Saraybosna'ya akın etti" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal