Belçikalı Senatörden Küstah Kuran Açıklaması

Belçikalı bir senatör, Kuran-ı Kerim'e ağır hakaretlerde bulundu. Tüm dünya tepki gösterdi.

22.05.2018-08:55 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-09:19)

 Belçika eski güzellik kraliçesi ve avukat Van Dermeersch, sadece pazar günleri yayımlanan De Zondag gazetesindeki demeçlerinde, Kuran'ın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı olduğunu iddia etti.

Kuran-ı Kerim’de ki ayetlerde "kafirlerin öldürülmesinin emredildiğini" öne süren Senatör Van Dermeersch, Kuran’da şiddet çağrısı yapıldığının altını çizdi.

"KUR'AN, TOPLUMUMUZ İÇİN TEHLİKE YARATIYOR"

BNC’nin haberine göre; Van Dermeersch, "Kuran'ın yarattığı tehlike konusunda toplumu uyarmak için AİHM'e başvuracağım" şeklinde konuştu.

Belçikalı senatör Kuran-ı Kerim’in yasaklanmasını değil, kutsal kitabın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) açısından gözden geçirilmesini isteyeceğini belirtti.

"İSLAM'A KARŞI TAKINTIM YOK"

İslam dinine karşı "takıntısı" bulunmadığını kaydeden Belçikalı senatör, Kuran-ı Kerim’de "kadına yönelik ayrımcılık, şiddet ve tecavüzün savunulduğunu" iddia etti.

MÜSLÜMAN KADINLARA DA KARIŞTI

Belçikalı siyasetçiye göre, Müslüman kadınların çoğu, 'sosyal baskı yüzünden başörtüsü takmak zorunda kalıyor' diyen Van dermeesch, bu sebeple '18 yaşından küçük kadınların başörtüsü takmasının yasaklanmasını' talep etti.

MUHAFAZAKAR HRİSTİYANLAR DA TEPKİLİ

Belçikalı senatörün Kuran'la ilgili şikayet kararı, radikal sağ kesimde müspet karşılık bulurken, muhafazakar Hristiyan kişilerden tepki görüyor.

Hollanda menşeili muhafazakar yönelimli De Dagelijkse Standaard gazetesi, bu kararı "tuhaf" diye yorumladı. Gazete, radikal sağcı senatörün Kuran ile alakalı kararını alaycı bir dille eleştirdi.

Gazeteye göre Belçikalı senatör, İslam'ı bir din ve dünya görüşü olarak eleştirmenin ötesine geçerek, Hollandalı radikal sağcı Genel Başkan Geert Wilders'i bile geride bıraktı.

Son Dakika Dünya Haberleri  için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal