Türkiye’ye Meydan Okurken Kendi Uçağını Düşürdü!

Türkiye’ye karşı tatbikat yapan Mısır ordusu, kaza üstüne kaza yapıyor. Son olarak dün bir F-16 uçağı kazayla düştü.

13.07.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-15:37) Türkiye’ye Meydan Okurken Kendi Uçağını Düşürdü!

Askeri görevlerden çok ticaret, kabzımallık, Emlakçılık ve oto galericilik yapan Mısır ordusu, Türkiye’nin Libya’da Meşru hükümetin yanında yer almasına karşılık bir tatbikat düzenlemişti.

Mızır’ın desteklediği terörist Hafter’in yenilgiye uğramasından sonra Türkiye’ye tehdit amaçlı bir tatbikat düzenleyen mısır ordusunun sebep olduğu kazaların sayısı artık bilinmiyor. Tatbikat sırasındaki kazalar Mısır ordusunun bütün beceriksizliklerini böyle ortaya döktü.

Haber356 muhabirlerinin Mısır ordu kaynaklarından edindiği bilgilere göre geçtiğimiz gün tatbikat çerçevesinde harekata katılan Mısır Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları verilen görevi yerine getiremedi ve tatbikattaki görevini icra etmeye çalışan pilot, uçağını düşürdü.

Aswan’daki tatbikata katılan Mısır F-16’ların görev icrası sırasında iletişim ve koordinasyon bağını kopardıkları ve ortak hedefe kilitlenmeyi başaramadıkları görüldü

Yaşanan bu arbede sırasında bir F-16 uçağı yere çakıldı. Pilotun fırlatma koltuğu ile kendini kurtarmaya çalıştığı, ancak uçağın zemine yakın olmasından dolayı ağır yaralandığı ve daha sonra da öldüğü bilgisine ulaşıldı.

Mısır ordu yetkilileri pilotun ölümü ile ilgili henüz bir açıklama yapmadılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal