Son Dakika: Humus'ta Radikal Gruplar Bölgeden Kurşun Atmadan Ayrılıyor

Suriye'de radikal gruplar Humus'un kuzeyi ve Hama'nın güneyindeki bölgelerden tek bir kurşun dahi atmadan çekiliyor.

01.05.2018-23:07 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-23:22) Son Dakika: Humus'ta Radikal Gruplar Bölgeden Kurşun Atmadan Ayrılıyor

Esed rejimi, Moskova’nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezinin desteğiyle, militanların Humus'un kuzeyi ve Hama'nın güneyindeki bölgelerinden boşaltılması yönünde radikal grup liderleriyle anlaşmaya vardı.

Suriye devlet haber ajansı SANA’nın yaptığı habere göre, "Elde edilen ön bilgilere göre, radikal grupların Humus bölgesinin kuzeyi ve Hama bölgesinin güneyinden tahliyesiyle ilgili anlaşmaya varıldı"  ifadesi yer aldı.

Yapılan anlaşmaya göre militanların, ellerindeki ağır ve orta ağırlıktaki silahlarını 2 gün içinde Suriye ordusuna teslim etmeleri bekleniyor.

Ateşkesi kabul etmeyen teröristlerin ve ailelerinin 72 saat içinde İdlib ve Cerablus bölgesine doğru gitmesi beklenirken, kalmak isteyenlerin ise konsensüs ve rehabilitasyon süreçlerinden geçmesi öngörülüyor.

Diğer yandan radikal gruplar, tüm mayın tarlaları ve mühimmat deposu haritalarını da Suriye ordusuna teslim etme sözünü verdi.

SANA haberde, “Anlaşmaya göre, tüm özgürleştirilen bölgeler Suriye ordusunun kontrolüne geçmeli, ardından tüm devlet kurumları tekrardan çalışmaya başlamalı”  ifadelerini kullandı.

Humus’un kuzeyi ve Hama’nın güneyindeki yerleşimler temizlendikten sonra Humus-Hama devlet karayolu son 6 senede ilk kez trafiğe açılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal