Rusya'dan Yeni Suriye Açıklaması: Beyaz Baretlilerin Mizanseni

Rusya, kimyasal saldırı iddialarının Beyaz Baretliler isimli yardım kuruluşunun mizanseni olduğunu açıkladı.

11.04.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-17:41) Rusya'dan Yeni Suriye Açıklaması: Beyaz Baretlilerin Mizanseni

ABD ile Rusya arasındaki Suriye restleşmesi devam ederken, Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya ordusu, Duma'daki kimyasal saldırının Beyaz Baretliler adlı yardım organizasyonu tarafından yapılan bir mizansen olduğunu açıkladı.

Rusya ayrıca saldırı ile alakalı örnek olmadığını açıkladı. Rus ordusu, Perşembe günü kimyasal saldırının yapıldığı iddia edilen yere gireceğini söyledi.

BEYAZ BARETLİLER KİMDİR?

Her bir savaş arifesinde bir iş sahibi olan üyelerden meyadan gelen Beyaz Baretiler tıpkı AKUT gibi arama kurtarma gönüllüsü. AKUT demişken, savaştan önce AKUT tarafından eğitilen bu ekip, halihazırda Suriye'nin tüm yükünü sırtlanıyor.

Kuruldukları 2013'ten bu güne yaklaşık 62 bin insanın hayatını kurtaran örgüt arasında 120 kişi hayatını kaybetti. Rejim ve Koalisyon askerlerinin bombardımanında hedef olmayı umursamadan korkusuz biçimde mücadele eden Beyaz baretliler 3 binden fazla insandan meydana gelen bir gönüllü ağdır.

Enkaz başında çıplak elleriyle çalışan, ikinci bir hava harekatına karşı insanları uyaran, bölgeden uzaklaştıran, bazen de kendileri bombardımana tutulan, hayat kurtarmaya uğraşırken kendi hayatlarından olan kişilerden meydana geliyor bu 3 bini aşkın insan.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal