Rusya Çok Fena Yakalandı

Suriye ve Libya’da Türkiye’nin karşısında sıkışan Rusya, bir yandan Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye cevap verirken diğer yandan da çok büyük bir terör eylemine girişti ancak suçüstü yakalandı.

02.08.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 02.08.2020-18:25) Rusya Çok Fena Yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Belus’ta yakalanan Vagner’e mensup teröristlerle ilgili gerçekler yavaş yavaş ortaya çıktı. İlk başta Belarus’ta gerçekleşecek seçim öncesinde ülkede kargaşa oluşturarak Devlet Başkanı Lukaşenko’ya karşı darbe gerçekleştirmek için gittikleri iddia edilmişti.

Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov yaptığı açıklamada Belarus’un tutukladığı Rus vatandaşların turist olduğunu ve Belarus’tan uçakla İstanbul’a transit geçeceklerini bu yüzden derhal serbest bırakmalarını istemişti.

Oysa Belurs hükümetinin güvenlik birimlerinin belgelerle anlattığı olay Rusya’nın iddia ettiği gibi gözükmüyor. Belarus hükümeti, Vagner’a bağlı teröristlerin ülkelerinden transit geçmediklerini, başkent Minsk’te günlerdir kaldıklarını ve Minsk’in dışında bazı bölgelere gittiklerini de ortaya koymuştu.

RUSLARDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA
Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov’dan önce Rusya’nın Minsk Büyükelçisi Dmitry Mezentsev, grubun Belarus'tan transit olarak İstanbul üzerinden üçüncü bir ülkeye geçeceğini açıklamıştı. Kremlin ile Rusya’nın Minsk elçisinin bu çelişkili açıklamaları, Wagner grubunun kanlı bir operasyon için görev aldıklarını ortaya koyuyor.

LUKAŞENKO: DARBE TEŞEBBÜSNDE BULUNUYORLARDI
Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ise yaptığı açıklamada, ülkesine 200’ün üzerinde Wagner grubuna bağlı teröristin geldiğini 9 Ağustos'taki seçimlerden önce ülkede kaos oluşturmayı planladıklarını açıklamıştı.

HEDEF AYASOFYA’DA EYLEM YAPMAK MIYDI?
Rusya diktatörü Vladimir Putin, Wagner isimli paralı askerler üzerinden birçok ülkede operasyon yapmaya çalışıyor. Suriye ve Libya’yı katillerden oluşan Wagner isimli terör örgütü üzerinden işgal etme teşebbüsü Türkiye tarafından engellendi.

Rusya’nın Akdeniz ve Ortadoğu’yu işgal planının Türkiye tarafından bozulmasından dolayı ülkemizde terörist faaliyette bulunacağı ihtimali sürekli gündemde bulunuyor.

Daha önce de Rusya, Çeçenistan’ın ili kanlı sapık diktatörü Ramazan Kadirov’a bağlı teröristler kullanarak Türkiye’de terörist faaliyetlerde bulunmuştu. Ve bu terörist eylemler ile faaliyetler Türk güvenlik birimleri tarafından deşifre edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal