Türkiye'de İlk Kez Wagner Kaya Engereği Bulundu

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, kent genelinde sürüngen türleriyle ilgili bir çalışma yaptı. Çalışmalar kapsamında, Türkiye'de ilk kez Wagner kaya engereği bulundu. Yılanın boyunun 90 santimetre olduğu belirtilirken, zehrinin 1 saat içinde öldürebildiği aktarıldı.

10.06.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-15:15) Türkiye'de İlk Kez Wagner Kaya Engereği Bulundu

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sürüngen türleriyle ilgili bir çalışma gerçekleştirildi. Ekipler çalışma sırasında, Nazımiye ilçesi kırsalında zehri etkili, ölümcül yılan türlerinden olan 90 santim uzunluğunda 'Wagner kaya engereği' buldu. Ekipler, bu alanı gözlemlemek için işaretledi.

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve daha önce Tunceli'de 13 tür yılan tespit ettiklerini aktardılar. Ekipler ilk kez rastladıkları Wagner kaya engereği ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve "Son 2 yıldır Tunceli genelinde yapılan titiz çalışma ve araştırmalarda Tunceli'de hiçbir şekilde izine rastlanmayan ve etkili bir zehre sahip olan Wagner kaya engereği türünün varlığı Nazimiye ilçesinde tespit edildi. Wagner kaya engereği Türkiye'de çok az bölgede görülüyor. Zehri çok etkilidir. Bir insanı ısırdığında gerekli müdahale yapılmazsa 1 saat içinde öldürebilir." ifadelerine yer verildi.

Yılan, üzerinde yapılan incelemelerin ardından doğaya salındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal