'Musluktan Su İçmeyin' Beyin Yiyen Mikrop Tespit Edildi!

Ölümcül beyin enfeksiyonlarına yol açan mikrop tespit edildi. Amerika'daki su kaynağında bulunan Naegleria isimli mikrop, beyin enfeksiyonlarına neden oluyor.

27.09.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 27.09.2020-17:07) 'Musluktan Su İçmeyin' Beyin Yiyen Mikrop Tespit Edildi!

DEZENFEKTE EDİLİYOR

İlk kez cuma günü tespit edilen amipin ardından, Sekiz ayrı kentte musluk sularının sifon haricinde kullanılmaması konusunda çağrı yapıldı. 27 bin nüfusu olan Lake Jackson'ın yetkilileri, su kaynağında dezenfeksiyon çalışması yapıldığını fakat ne zaman tamamlanacağını bilmediklerini belirttiklerini söyledi. Yetkililer daha sonrasında ise Cumartesi günü uyarı seviyesini değiştirerek suyun kaynatıldıktan sonra içilebileceğini belirtti.

BURUNDAN GİRİYOR BEYNE KADAR İLERLİYOR

Vatandaşların, duş alırken suyun burunlarına kaçmadığından emin olmalarını istendi. Tehdit altındakilerin özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler olduğu açıklandı. Amip, altı yaşındaki bir çocuğun bu mikrop sebebiyle ölmesinin ardından yapılan araştırma sonucu su kaynağında tespit edildi.

AMİP SEBEBİYLE 34 ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Dünya genelinde tatlı su kaynaklarında bulunan amip, vücuda burun yoluyla girerek beyne ilerliyor. Enfekte olan kişiler genelde bir hafta içerisinde ölüyor. ABD'de bu amip nedeniyle 2009-18 yılları arasında 34 ölüm kayıtlara geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal