19.03.2020-11:20 (Son Güncelleme:19.04.2024-08:13)


1

Hastaneler, alışveriş merkezleri, okullar, kafeler, toplu taşıma araçları ve bekleme salonları gibi kalabalık ortamlar ve her gün temas ettiğimiz pek çok alan mikroplar için vazgeçilmez yerlerdir. Dışarıda ve toplumun ortak kullandığı alanlarda yaşamayı seven bu mikroplar, kişilerin sağlığını olumsuz etkileyerek birçok hastalığa ve salgına neden olabiliyor. Sizin için mikroplardan korunabileceğiniz yolları bir araya getirdik. İşte dışarıda mikroplardan korunmanın 5 etkili yolu…



2

Mikropların Yuvası

Mikropların Yuvası

Toplu taşıma araçları, tüm gün binlerce kişinin kullandığı ve mikropların en fazla barındığı yerler arasındadır. Özellikle yüksek nüfusa sahip olan şehirlerde ulaşımın kolaylaştıran metro, metrobüs, otobüs, tramvay gibi araçları kullandıktan sonra ellerin mutlaka su ve sabunla yıkanması gerekir. Eğer bu araçların kullanımı sonrasında ellerinizi yıkama olanağız yoksa, ellerinizi dezenfekte edene kadar yemek yemeyin ve çevrenizdeki insanlarla temas etmekten kaçının.



3

Islak Mendil veya Dezenfekte Jeliniz Olsun

Islak Mendil veya Dezenfekte Jeliniz Olsun

Kalabalık alanlarda bulunduktan sonra ellerinizi yıkama imkânınız olmasa da, mikroplardan arındırmanın farklı yöntemleri de mevcut. Her ortamda ellerinizi yıkayamayabilirsiniz fakat yanınızda ıslak mendil ya da dezenfekte jel bulundurmanız mikropları azaltmada etkili olacaktır.



4

Temas Ettiğiniz Eşyaları Temizleyin

Temas Ettiğiniz Eşyaları Temizleyin

Özellikle neredeyse tüm gününüzü geçirdiğiniz işyerleri ve ortak alanlarda bulunan ve kullandığınız bireysel ve bireysel olmayan eşyalarınızı mutlaka dezenfekte etmelisiniz. İşyeri ortamında kullanılan bilgisayar ya da okulda kullanılan masa gibi eşyalar, kullanmadan önce ıslak mendille silinmeli ve kullanım sonrası da eller temizlenmeden başka bir yere temas etmekten kaçınılmalıdır.



5

Mesafeye Önem Verin

Mesafeye Önem Verin

Siz ne kadar mikroplardan korunmak için önlem alsanız, kişisel hijyeninizi korusanız da, diğer insanlar önlem almıyor olabilirler. Bu nedenle ortak alanlarda diğer insanlar ile olan mesafenizi korumakta fayda var. Genel olarak 1-2 metre mesafe diğer insanlar ile olan teması ve mikrop bulaşmasını engelleyecektir.



6

Bağışıklığınızı Güçlendirin

Bağışıklığınızı Güçlendirin

Mikroplardan korunmak için yalnızca önlem almak yetmeyebilir. Mikropların en çok etkili olduğu kişiler, direnci düşük olan bireylerdir. Bu nedenle mikroplardan etkilenmemek için sağlıklı beslenilmeli, vücudunuzu susuz bırakılmamalı ve en az 7 saatlik uykunun ardından güne başlanılmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR