Lübnan'da Başbakan Hassan Diyab İstifa Etti

Lübnan'da Beyrut Limanı'ndaki patlamadan sonra zor günler geçiren Başbakan Hassan Diyab, görevinden istifa etti

10.08.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-18:11) Lübnan'da Başbakan Hassan Diyab İstifa Etti

Lübnan Hükümeti Bakanlar Kurulu Toplantısı, Başbakan Diyab'ın başkanlığında başladı. Önemli toplantının öncesinde açıklamalarda yapan Haberleşme Bakanı Talal Havvat, devletin istifasının kesinleştiği doğrultusunda iddialar öne sürdü. Havvat, eğer hükümetin istifa etmezse kendisinin istifa edeceğini dile getirdi.

Göçmen Bakanı Gada Şureym de devletin topluca istifası önerisine destek verdiğini belirtti. Sabahtan bu yana istifa kararı için baskı yaptığına dikkat çeken Şureym, aksi durumda kendisinin vazifesinnden istifa edeceğini dile getirdi.

Beyrut Limanı'nda neredeyse bir hafta önce gerçekleşen şiddetli patlamadan sonra şimdiye dek 4 bakan ile 6 milletvekili görevlerini bıraktı.

BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos tarihinde patlayıcı maddelerin olduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış sonrasında bütün şehri sarsan oldukça güçlü patlama yaşanmıştı. Patlamada, 158 kişinin yaşamını yitirdiği, hemen hemen 6 bin kişinin de yaralandığı bildirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya altı senedir Beyrut Limanı'ndaki bir depoda bekletilen 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin neden olduğunu dile getirmişti.

Bu açıklamadan sonra sosyal medyanın yanında Lübnan ve dünya medyasında pek çok soru ve ihmal iddiaları konuşulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal