Japonya Başbakanı Abe Olimpiyat Oyunları'nın Ertelenmek Zorunda Kalabileceğini Duyurdu

Japonya Başbakanı Abe, yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmek zorunda kalabileceğini ifade etti.

23.03.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-10:17) Japonya Başbakanı Abe Olimpiyat Oyunları'nın Ertelenmek Zorunda Kalabileceğini Duyurdu

Kyodo ajansında yer alan habere göre, daha önce bu büyük spor etkinliğinin planlandığı gibi yapılmasının düşünüldüğünü ifade eden Abe, parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, yapılması zor olursa sporcuların sağlığına öncelik vererek Olimpiyat Oyunları'nı ertelemek zorunda kalacaklarını kaydetti.

Abe, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) konuya ilişkin son kararı vereceğini fakat iptalin bir seçenek olmadığı kanaatinde olduklarını ifade etti

Ayrıca, Kanada Olimpiyat Komitesi, bir yıllığına ertelenmemesi durumunda Tokyo Olimpiyat Oyunları'na sporcu yollamayacağını açıkladı.

Komiteden konuya ilişkin yapılan açıklamada, IOC'nin alternatif arayışlarına yardım etmek istedikleri fakat sporcular, aileleri ve daha geniş bir topluluk için Olimpiyat Oyunları'na hazırlanmaya devam etmenin güvenli olmadığının altı çizildi.

Açıklamada, "Hatta tüm Kanadalılara uymaları gerektiğini söylediğimiz kamu sağlığı tavsiyesine ters düşüyor" şeklinde konuştu.

IOC'den dün yapılan açıklamada, coronavirüs salgını sebebiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın geleceğiyle ilgili çeşitli senaryoların masaya yatırıldığı bir video konferans yapıldığı, toplantıda, 24 Temmuz'da başlaması planlanan oyunların ertelenmesi ve organizasyonun içeriğinde değişiklik yapılması konularının ele alındığı açıklanmıştı.

Açıklamada, diğer yandan, olimpiyatların iptal edilmesinin söz konusu olmadığının altı çizilmiş, salgının yayılmasındaki değişimin ve sporcuların sağlığı dikkate alınarak oyunların ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin kararın 4 hafta içinde verileceğini bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal