İsrail'in Filistinlilere Uyguladığı Mescid-i Aksa Kısıtlaması Devam Ediyor

İsrail'in işgal ettiği Kudüs'te Filistinli vatandaşlara karşı ibadet özgürlüğünü kısıtlama hareketleri sürüyor.

05.03.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-10:05) İsrail'in Filistinlilere Uyguladığı Mescid-i Aksa Kısıtlaması Devam Ediyor

İsrail'in işgal ettiği Kudüs'te Filistinli vatandaşlara karşı ibadet özgürlüğünü kısıtlama hareketleri sürüyor.

Filistin sivil toplum kuruluşu "Vadi Hilva İnformasyon Merkezi"nin yayınladığı rapor doğrultusunda İsrail kurumları Şubat ayında 133 Filistinliye Mescid-i Aksa ve Kudüs’ten uzaklaştırma cezası uyguladı.

Mescidi Aksa ve Harem-i Şerife giriş yasağı verilenler arasında Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb ile Mescid-i Aksa'nın eski Müdürü Şeyh Nacih Bukeyrat da yer alıyor. İsrail makamları, Şeyh Selheb'in 40 gün, Şeyh Bukeyrat'ın 4 ay daha Mescid-i Aksa'ya girmesine yasak koydu.

PROTESTOLAR SIRASINDA TUTUKLADILAR

Bunun yanında raporda Kudüs'te 177 Filistinli vatandaşın 18-28 Şubat arasında olmak üzere aynı ayda toplam 229 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Bu tutuklamaların Mescid-i Aksa'nın kapılarından biri olan Rahmet Kapısı'nın kapatılması üzerine yapılan protestolar esnasında gerçekleştiği belirtildi.

İsrail'in söz konusu Filistinlilere Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı koyması dini özgürlüklerin kısıtlanması çerçevesinde değerlendiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal