İsrail Zulmü Kamera Görüntüleriyle Kanıtlandı

İsrailli bir hak grubu, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli güçlerin Filistinlilere ateş açtığını gösteren bir video yayınladı.

12.12.2018-14:37 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-15:28) İsrail Zulmü Kamera Görüntüleriyle Kanıtlandı

İsrailli bir hak grubu, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli güçlerin Filistinlilere ateş açtığını gösteren bir video yayınladı. 18 yaşındaki Muhammed Hossam Habaly, geçen hafta Tulkarm şehrinde bir şafak baskını sırasında İsrail askerleri tarafından vuruldu. İsrail ordusu, Filistinli gencin bölgedeki “şiddetli rahatsızlık” sırasında öldürüldüğünü iddia etti.

B'tselem hakları grubu, İsrail kuvvetlerinin kauçuk kaplı mermileri ateşlediğini ve İsrail saldırısını protesto etmek için taş atan Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını gösteren bir video yayınladı. Açıklamaya göre B'tselem, 30 askerin aralarında Habaly’ın da olduğu Filistinlilerin bulunduğu bölgeye geldi. Bildiride, "Bir İsrail subayı ve iki asker Filistinli genç erkeklere doğru ilerledi ve dört ya da beş el atış yaptı." dendi. “Halaby, ayrılan son kişiydi. Birkaç adım attıktan sonra, arkadan yaklaşık 80 metrelik bir mesafeden vuruldu, ”diye eklendi. İsrail'in bölgedeki “şiddetli rahatsızlık” ile ilgili iddialarına itiraz eden B'tselem, Batı Tulkarm'daki güvenlik kameralarından gelen video görüntülerinin bölgenin mükemmel bir şekilde sessiz olduğunu ve orada İsrail askerleriyle herhangi bir çatışma olmadığını gösterdiğini söyledi.

İsrailli ordusu olayın polis tarafından araştırıldığını söyledi. Açıklamada, "Soruşturma tamamlandığında bulgular Askeri Savcılık tarafından incelenecek" dendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal