İsrail Ayaklandı, Çanlar Netanyahu İçin Çalıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, farklı yolsuzluk soruşturmalarında 'güven ihlalinden' suçlanması bekleniyor.

20.12.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-16:18) İsrail Ayaklandı, Çanlar Netanyahu İçin Çalıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, farklı yolsuzluk soruşturmalarında 'güven ihlalinden' suçlanması bekleniyor.  İsrail yerel gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, İsrail Devlet Savcılığı Başbakan Benjamin Netanyahu'yu iki ayrı yolsuzluk davasında rüşvet iddialarıyla suçladı. Netanyahu’nun, güven ihlalinden üçüncü bir yolsuzluk soruşturması geçirmesi de muhtemel görünüyor.

İlk dava dahilinde, Netanyahu ve eşi için lüks eşya satın almaları talep edildiği iddia edilen İsrailli Hollywood yapımcısı Arnon Milchan da bulunuyor. İkincisi, Netanyahu'nun telekomünikasyon şirketi Bezeq'in, şirketin haber sitesinde uygun bir şekilde yer alması karşılığında 1 milyar İsrail şekeli değerinde bir anlaşma sağlamasına yardımcı olmak için araya girdiği yönündeki iddiaları içeriyor.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, avukatın genel sekreteri gelecek yılın Mart ayında her iki dava için kesin bir karar verecek.
Netanyahu'nun karşı karşıya kaldığı üçüncü bir dava, popüler İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth'un yayıncısı olan Arnon Mozes ile iddia edilen bir anlaşmayı içermekte.

İsrail Başbakanı'nın Ofisi, Netanyahu'ya karşı tüm suçlamaları reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal