İspanya, Katalonya'da 80 Yaralı!

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde Yüksek Mahkemenin bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçilere verdiği mahkumiyet kararlarına karşı düzenlenen protestoların 3'üncü gecesinde en az 80 kişinin yaralandığı bildirildi.

17.10.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-14:18)

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde Yüksek Mahkemenin bağımsızlık yanlısı Katalan siyasetçilere yönelik aldığı mahkumiyet kararlarına karşı yapılan protestoların 3'üncü gecesinde en az 80 kişinin yaralandığı açıklandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tarafından aktarılan açıklamaya göre, protestoların üçüncü ve en şiddetli gecesinde, 46'sı polis memuru 80 kişinin yaralandığı belirtildi.

Protestolar sırasında göstericiler ile polis arasında meydana gelen çatışmalarda en az 33 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şu ana kadar 4 protestocunun kamu düzenini bozma suçundan tutuklandığı söylendi.

Katalonya'nın en büyük kenti Barcelona'da önceki gece yaşanan protestolara katılan 10 binlerce kişi polisle çatıştı. Göstericilerden bazıları sokaklarda oluşturdukları barikatları, araçları ve çöp kutularını yaktı. Protestocular, "Sokaklar her zaman bizim olacak!" nidaları attılar.

Polis, protestolarda göstericilerin güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş, şişe ve maytap fırlattığı açıklamasını yaptı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal