İran ABD Açıklaması: Çok Sert Mesaj

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya sadık kalması gerektiğini söyleyerek, aksi bir durum olması halinde ABD'nin 'şiddetli sonuçlarla' yüzleşmek zorunda kalacağını ifade etti.

24.04.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:09) İran ABD Açıklaması: Çok Sert Mesaj

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya sadık kalması gerektiğini söyleyerek, aksi bir durum olması halinde ABD'nin 'şiddetli sonuçlarla' yüzleşmek zorunda kalacağını ifade eden sert bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmanın tarafı Avrupalı müttefiklere, 12 Mayıs'a kadar anlaşmada "korkunç hatalar" olarak nitelediği noktaları düzeltmemeleri halinde, İran'a yeniden ekonomik yaptırım getireceğini söylemişti.

Böyle bir gelişme, anlaşmaya yönelik ciddi bir darbe olması anlamına geliyordu. İran ile ABD, İngiltere, Almanya, Çin, Rusya, Fransa arasında yapılan anlaşma Tahran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında bu ülkeye uzun süredir uygulanan ekonomik yaptırımları hafifletme kararı almıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün devlet televizyonunda canlı olarak yayınlanan konuşmasında, "Beyaz Saray'dakilere taahhütlerini yerine getirmemeleri takdirde, İran hükümetinin sert tepki vereceğini söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Ruhani Tebriz'de yaptığı konuşma sırasında, "Anlaşmaya ihanet eden olursa, bunun ciddi sonuçlar doğuracağını bilmesi gerekir... İran tüm olası durumlara hazırdır" diye konuşmuştu

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal