Fransa'daki Eylemlerin Bilançosu Açıklandı! 30 Kişi Yaralandı

Fransa'da Sarı Yelekliler'in bugün yaptığı büyük eylemlerde bilanço belli oldu. Fransa İçişleri Bakanlığı 31 bin kişinin katıldığını açıkladı. Eylemlerde 700 kişi gözaltına alınırken, 3'ü polis olmak üzere 30 kişi de yaralandı.

08.12.2018-19:52 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-19:55)

Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı Yelekler'in yaptığı protestoya güvenlik ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Fransa İçişleri Bakanlığı, eylemlere 31 bin kişinin katıldığını açıkladı. Burada en az 700 kişi gözaltına alındı. Sarı Yelekliler'in yaptığı eylemlerde şimdiye dek 3'ü polis 30 kişi yaralandı.

POLİS, BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Sarı Yelekler başta Paris olmak üzere ülke çapında akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik şartları protesto etti. Ülke çapında 89 bin polisin vazifelendirildiği protestolarda polis, Sarı Yelekler'e biber gazıyla müdahale etti.

"MACRON İSTİFA" SLOGANLARI YÜKSELDİ

Champs Elysées Meydan'ında protestocular "Macron istifa", "Koyun değiliz" biçiminde sloganlar attı. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, mesele ile alakalı olarak yaptığı açıklamada gün boyunca, geçmiş eylemlere göre, daha yoğun kontrol ve doğrudan müdahale olacağını söyledi.

GÖSTERİLER HOLLANDA VE BELÇİKA'YA DA SIÇRADI

Paris'teki eylemler Hollanda ve Belçika'ya da sıçradı. Hollanda'da Lahey, Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde toplanan kalabalık, "Rutte istifa", "Rutte defol git" sloganları attı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal