Fransa'da Müslümanlara Saldırı

Fransa’da Müslümanlara yönelik saldırının ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer daha farklı saldırdılar.

22.05.2018-13:18 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-13:22)

Fransa’nın Türk ve Arapların mahallesi olarak bilinen Montereau Faul Yonne şehrinde 77 bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından bir Müslümana ait olan araç ateşe verildi.

Pazar gecesi gerçekleşen olay, çevrede büyük tedirginlik yarattı. Kısa sürede alevler içinde küle dönen araca bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede yangın daha büyük tehlike yaratmadan kontrol altına alındı. Yapılan ihbar üzerine gelen emniyet güçleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Yanan aracın Arap sahibi ifade için emniyete götürüldü.

WhatsApp ihbar hattımıza gelen haberde saldırının boyutu net olarak görülüyor.

Fransa emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bir süredir devam eden sistemli saldırı bölge halkının tedirginliğini arttırıyor. Yoğunlukla Türk ve Arap Müslümanların yaşadığı bölgeye kimliği bir türlü ‘tespit edilemeyen’ kişiler saldırı gerçekleştiriyor.

Fransa’da son zamanlarda İslamofobi düşüncesi büyüyor. Saldırganların kim olduğu bilinmezken Fransa’da ki aşırı sağcı gruplardan şüpheleniyor.

DAHA ÖNCEDEN DE YAŞANMIŞTI

2015 yılında Korsika polisi, itfaiye ve güvenlik görevlilerine gerçekleştirilen saldırıyı protesto etmek amacıyla bir araya gelen grup Ajaccio şehrinde bir mescide girerek Kur'an-ı Kerim yakmaya çalışmıştı.

Fransız basınında bu olay saldırganlar mescidi yağmaladı olarak yer bulmuştu.

O dönem saldırıyı protesto etmek amacıyla bir grup eylemci itfaiye görevlilerine destek olmak için "Araplar dışarı", "Burası bizim evimiz" şeklinde sloganlar atarak yürüyüş yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal