ABD Açıkça Tehdit Etti

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore’nin nükleer anlaşmaya oturmaması halinde sonunun Libya gibi olacağını ifade eti.

22.05.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-10:57)

Amerikan Fox News kanalına verdiği demeçlerde gündemi yorumlayan Mike Pence, Kuzey Kore ile yaşananlar hakkında sert açıklamalar yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Geçen hafta Libya modeli ile ilgili birtakım konuşmalar vardı. Bu konuda Başkan Trump'ın açıkça dile getirdiği gibi, eğer Kim Jong-un bir anlaşma yapmazsa ancak o durumda (Kuzey Kore), Libya modeli ile sonuçlanabilir’’ şeklinde konuştu.

LİBYA MODELİ TARTIŞMASI

Libya benzetmesinin Kuzey Kore yönetimi nazarıda bir tehdit gibi algılandığını anımsatam spikerin "Bu bir tehdit mi?" sorusuna ise Mike Pence, "Bence bu daha ziyade bir gerçek’’ cevabını verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Kuzey Kore sorununa yaklaşımında "Libya modeli" önermesiyle alakalı geçen hafta bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, 2003 senesinde dönemin ABD Başkanı George W. Bush'un Libya ile imzaladığı gibi bir nükleer anlaşmayı Kuzey Kore ile yapmak istemediğini ifade etmişti.

Danışmanı Bolton'ın "Libya modeli" önerisini veto eden ABD Başkanı Donald Trump, "Libya modeli çok farklı bir şeydi. Biz Libya'yı önemli ölçüde yok ettik. Kaddafi'yi görevde tutmak şeklinde bir anlaşma yoktu. Eğer (Kuzey Kore ile) bir anlaşma yapamazsak o zaman belki bu model gündeme gelebilir’’ ifadelerinin kullanmıştı.

KUZEY KORE KIZGIN

Kuzey Kore'de oldukça aleyhte etti uyandıran "Libya modeli" açıklamalarının yansımaları devam ederken ABD Başkan Yardımcısı Pence'in bir kez daha bu konuyu gündeme getirmesinin tartışmaları tansiyonu arttıracağı ifade ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen haftaki açıklamasında, 12 Haziran'da Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile yapılması planlanan görüşmenin akıbeti hakkında "Henüz bir şey görmedik, duymadık. Bize bir bildirim de yapılmadı. Neler olacağını göreceğiz" yorumunu yapmıştı.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin müşterek askeri tatbikatını "provokasyon" olarak tanımlayarak, Güney Kore ile yüksek düzeyli anlaşmaları askıya almış, Donald Trump ile Kim arasında yapılması hedeflenen görüşmenin de riske girebileceğini ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal