Filistin Yönetimi İsyanda: İsrail Kudüs Valisini Tutukladı

İsrail güvenlik güçleri Filistin Yönetimi'nin Kudüs valisini ve Kudüs'ün Genel İstihbarat Teşkilatı direktörünü tutukladı.

22.10.2018-09:48 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-09:44) Filistin Yönetimi İsyanda: İsrail Kudüs Valisini Tutukladı

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail güvenlik güçleri Filistin Yönetimi'nin Kudüs valisi Adnan Ghaith ve Kudüs'ün Genel İstihbarat Teşkilatı direktörünü tutukladı. Jerusalem Post gazetesi Pazar günü yaptığı açıklamada, Gandi'nin Kudüs'ün Beit Hanina mahallesinde tutuklandığını ve Fakih'in de Ramallah şehrinin güneyinde bir köyde tutuklandığını bildirdi. Ghaith'in avukatı gazeteye, valinin daha fazla ayrıntıya girmeden "tehdit" le suçlandığını söyledi. Filistin Yönetimi, Gazi ve Fakih'in tutuklanmasını “Filistin halkına karşı yeni bir İsrail suçu” olarak nitelendirdi.

On yıllar boyunca İsrail, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi de dahil olmak üzere, Batı Şeria topraklarında bağımsız devletleri için diplomatik tanınma isteyen Filistinlilerle çatışıyor. İsrail hükümeti, Filistin'i bağımsız bir siyasi ve diplomatik varlık olarak tanımayı reddediyor ve Birleşmiş Milletler'in itirazlarına rağmen işgal edilen bölgelerde yerleşimler oluşturmaya devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal