Filistin Direnişi Dışarıya Taşınacak

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’de başlatılan "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nün Batı Şeria ve Filistin dışına taşınacağını açıkladı.

25.04.2018-16:53 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-16:50) Filistin Direnişi Dışarıya Taşınacak

FİLİSTİN DIŞINA TAŞINACAK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'de Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'nın etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Büyük Dönüş Yürüyüşü’’ çalışmaları, Batı Şeria'ya taşınacak ayrıca Filistin de olmayan Filistinliler de etkinliklere dahil olacak. Bu, Büyük Dönüş Yürüyüşü Koordinasyon Heyeti tarafından en üst seviyede alınmış ülke kararıdır" ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin geçen yıl Gazze'den başlayıp Kudüs'e kadar uzanan halk direnişini hatırlatan Heniyye, Filistin halkının, ramazan ayına, İsrail ablukası karşısındaki direnişinde tekrardan silkinip harekete geçerek gireceğini aktardı.

Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü çalışmalarının, Filistin halkı için İsrail ile arasında bir metot haline geldiğini söyleyerek, "30 Mart'ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü fçalışmalarının zirvesi 15 Mayıs olacaktır. Bununla birlikte faaliyetler, hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

İTİBARINI KAZANDI

"Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün stratejik amaçları olduğu gibi anlık ara amaçları da var." diyen Hamas lideri, şu şekilde devam etti.

"Faaliyetler 5.haftasında bazı büyük amaçlarına ulaştı. Bunların en önemlisi, Filistin meselesinin tekrardan gündeme gelmesidir. Filistin meselesi, itibarını tekrardan kazandı, Filistinlilerin topraklarına yeniden dönüş hakkı akıllarda canlandı’’ diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal