Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi Venezuela'dan Büyük Jest

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Venezuela ziyareti öncesinde Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan büyük bir jest geldi. Venezuela, FETÖ okullarını Maarif Vakfı'na devretti.

01.12.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-10:54)

Arjantin'deki G-20 Liderler Zirvesi'nin sonrasında 2 Aralık'ta Venezuela'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi önemli bir jest yapıldı. Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığını yaptığı Venezuela, ülkesindeki FETÖ/PDY bağlantılı okulları, Türkiye Maarif Vakfı'na devretti.

OKULLARIN DEVRİNİ İÇEREN ANLAŞMA İMZALANDI

Venezuela Eğitim Bakanlığı ile imzalanan anlaşmaya göre, başkent Caracas'ta yer alan FETÖ/PDY bağlantılı iki okul, Türkiye Maarif Vakfı bünyesine katıldı. Okulların devredilmesini içeren anlaşma, Venezuela Eğitim Bakanı Aristóbulo Iztúriz Almeida ile Türkiye'nin Venezuela Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve Maarif Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nedim Kaya'nın katılımıyla imzalandı. Bu okullar, Türkiye Maarif Vakfı tarafından yollanan uzman idareci ve öğretmenler ile eğitim faaliyetlerini sürdürecek.

İLİŞKİLERDE TARİHİ BİR AŞAMA

Büyükelçi Mütevellioğlu, Venezuela ile Türkiye ilişkilerinde tarihi bir aşama olduğunu söyledi. Mütevellioğlu, "Bu anlaşmayı, iki devletin büyük bir başarısı olarak fark ediyorum. Türkiye Maarif Vakfı, doğru ve kaliteli eğitim hususunda hem Venezuela'da hem de Latin Amerika'daki bölge devletlere örnek gösterecektir" dedi.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK

İki devlet arasında yapılacak projelere dikkati çeken Mütevellioğlu, şunları söyledi:

"Düşünülen projeler, eğitim ile sosyal ve kültürel alanları içine almaktadır. Venezuela'da az sayıda insan Türkçe biliyor. Türkiye'de de İspanyolca ile beraber, Venezuela ve Latin Amerika kültürü çok bilinmemektedir. Türkiye Maarif Vakfı, iki devletin birbirini tanıması konusunda katkı sağlayacaktır. Maarif Okullarından mezun olan öğrenciler, iki devleti birbirine yakınlaştıran toplumsal tarafları oluşturacak ve iki devlet arasında köprü vazifesi göreceklerdir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal